Presó per a la noia detinguda per jihadisme a Terrassa

Segons l'Audiència Nacional, hauria volgut desplaçar-se a alguna zona de combat

L'Audiència Nacional ha enviat a la presó provisionalment la noia de 19 anys detinguda dimecres a Terrassa pels Mossos d'Esquadra per participar en la captació i radicalització jihadista de tres joves per a l'organització terrorista islàmica Daeix. Segons va explicar el conseller d'Interior, Jordi Jané, l'arrestada mantenia "una activitat intensa a les xarxes", amb 213 publicacions que "incitaven a cometre la Jihad i la violència a l'espai públic" i 173 seguidors.

Segons l'escrit de l'Audiència Nacional, la noia tenia tres perfils, a Facebook, YouTube i Instagram, on hauria penjat diversos vídeos difonent "les bondats" del jihadisme, l'" heroïcitat dels combatents" i les icones de la "Jihad femenina". En algunes de les gravacions també "apareixien nens adoctrinats sota l'ideari jihadista" o on els entrenaven com a futurs combatents.

La seva parella, també detinguda

El jutge destaca que la parella de la noia la van detenir a Bulgària el desembre del 2015 quan intentava viatjar a Síria "per incorporar-se a les files del Daeix". Segons els investigadors, la noia també "hauria tingut la intenció de desplaçar-se a alguna zona de combat controlada pel grup terrorista Estat Islàmic" durant el 2015. 

A més, l'instructor recorda que durant l'any que l'han estat investigant, la noia ha manifestat la seva intenció de fugir al Marroc, "on tenia previst casar-se el proper estiu". Per tot plegat, creu que està justificat el seu ingrés a presó.  

Més continguts de