20 anys de presó per a l'home que va estrangular la seva dona i la va llançar al port dins un cotxe

Durant 30 anys no es podrà acostar a menys de tres quilòmetres dels fills i la família de la víctima, i els haurà de pagar 800.000 euros

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 20 anys i un dia de presó l'home que va estrangular la dona i la va llançar al port de Barcelona dins el seu cotxe el juny del 2015. El jurat l'havia declarat culpable d'assassinat amb traïdoria, en quedar demostrat que li va pegar al pòmul, la va estabornir i després la va ofegar amb l'avantbraç per l'esquena. El tribunal, a més, li ha imposat la prohibició d'acostar-se a menys de tres quilòmetres dels fills i la família de la víctima durant 10 anys a més de la durada de la pena de presó, o sigui, 30 anys. A més, haurà de pagar un total de 800.000 euros als dos fills, els pares i els dos germans de la víctima.

El condemnat, de 51 anys, havia conegut la víctima la primavera del 2014. Segons el relat de la fiscalia es van casar al setembre i van anar a viure junts. Però el 2015, quan tots dos eren a l'atur, van començar a tenir problemes de convivència. Vivien a la Garriga, al Vallès Oriental, i acumulaven deutes, com el lloguer del pis. Al febrer la dona va trobar feina com a subdirectora d'una clínica dental a Mollet, però van continuar discutint perquè ella deia que ell no tenia ganes de treballar. Al final la dona va marxar de casa per anar a viure més a prop de la feina.

Segons la sentència, la matinada del 26 de juny del 2015 l'home va matar la dona, la va col·locar al seient del darrere del cotxe d'ella, va conduir fins al port de Barcelona i allà va canviar el cos al seient del davant, va encarar el vehicle cap al mar i el va fer caure a la zona contradic est del moll. D'entrada, el fang que hi ha al fons del port va impedir als submarinistes veure el cos sense vida de la dona, que es va trobar quan ja havien reflotat el vehicle amb una grua. La zona on va precipitar-se el vehicle és d'accés restringit i per entrar-hi cal autorització.

El jurat va basar el veredicte en les proves forenses, que indiquen una compressió mortal del coll amb l'avantbraç, l'evidència d'un cop al pòmul esquerre de la víctima, la presència d'ADN de l'acusat sota les ungles de la dona i l'absència de cops defensius, talls, ossos trencats o hematomes al cadàver. Tot això assenyala que la van atacar per sorpresa i no va poder defensar-se. A més, els veïns tampoc van sentir crits ni cops, aquella nit, fet que indica que l'atac mortal va passar sense que abans hi hagués cap baralla. A més, un agent de la policia portuària va declarar que havia vist el marit a la zona del crim, i testimonis de l'entorn de la víctima van corroborar que el matrimoni discutia degut a les dificultats econòmiques.

L'home, arrestat el mateix dia de la mort, és a la presó des d'aleshores. La fiscalia demanava d'entrada 14 anys de reclusió per homicidi, però davant el veredicte del jurat, que suposa un delicte d'assassinat amb traïdoria i l'agreujant de parentiu, va augmentar la petició de pena fins als 21 anys. Una acusació particular demanava 25 anys de presó, la popular també, i una altra acusació particular va demanar 20 anys de presó. El jurat s'oposa, per unanimitat, a la possibilitat de cap indult o suspensió de la pena.