Societat 09/11/2011

Un any de presó per a un mosso que va atropellar mortalment un home

L'Audiència de Barcelona li treu el carnet un any i no l'inhabilita perquè considera que no va cometre cap errada com a policia sinó com a conductor

Acn
2 min

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha condemnat a un any de presó un caporal dels Mossos d'Esquadra per atropellar mortalment un motorista en saltar-se un semàfor en vermell al barri del Poblenou de la capital catalana. El mosso arribava tard a declarar en un judici i va encendre els llums prioritaris, cosa que reglamentàriament no podia fer, però no va engegar les sirenes. En una cruïlla, va saltar-se un vermell i no va mirar si venia ningú. Tot i això, per l'altre carrer venia un ciclomotor, que va xocar brutalment contra el tot terreny dels Mossos i va morir poques hores després. El tribunal li ha retirat el carnet de conduir durant un any a l'agent. La fiscalia demanava tres anys de presó i tres d'inhabilitació per conduir, mentre que l'acusació particular en demanava quatre de presó, sis d'inhabilitació per conduir i sis per ser policia, mentre que la defensa va demanar l'absolució.

L'agent va dir que no recordava haver engegat les llums prioritàries i va negar que se saltés el semàfor en vermell. Tot i així, diversos testimonis i l'atestat de la Guàrdia Urbana confirmen que el mosso tenia vermell i per això els magistrats consideren "inversemblant" la versió de l'agent.

El tribunal condemna l'agent però amb la menor pena possible, perquè considera que el cas no és una "falta de preparació tècnica" com a policia ni imperícia professional, sinó que en aquell moment era com un altre conductor qualsevol. Com que no aprecia imprudència professional, no li aplica la inhabilitació per ser Mosso d'Esquadra. A més, tot i que no li té en compte l'atenuant de reparació del dany, perquè el motorista va morir, sí que té en compte que l'agent va atendre el noi ferit.

Per tot això, el condemna a un any de presó, que no haurà de complir, un sense carnet i 173.000 euros d'indemnització per la família del mort, que haurà de pagar la Generalitat i la seva assegurança.

stats