Societat 28/02/2012

A la presó per la pressió veïnal

Un jutge del Prat fa empresonar provisionalment un lladre després de ser detingut dues vegades en tres setmanes i de rebre una protesta dels habitants del barri inclosa pels Mossos en l'atestat policial del cas

Acn
1 min

El Prat de LlobregatUn jutjat del Prat de Llobregat ha fet empresonar de forma provisional un home de 37 anys a qui els Mossos acusen de cometre fins a 11 robatoris amb força en pisos, establiments i un cotxe al Prat de Llobregat, la seva ciutat. Tots els fets es van produir entre el gener i el febrer d'enguany a la mateixa zona de la ciutat, entre els carrers de l'Estany de la Magarola i Lleida. Per això, 22 veïns es van trobar en una assemblea en què van decidir redactar un manifest per expressar l'alarma social que havia causat aquest fenomen a l'indret. Els Mossos, que van aconseguir detenir l'home en dues ocasions, van adjuntar el manifest a l'atestat presentat al jutge, que va acabar decretant la presó provisional.

Així és com Francisco C. V. va anar a parar a la presó el divendres 10 de febrer. Havia sigut detingut tres dies abans, el dia set. Detingut per segon cop: els Mossos del Prat ja l'havien enxampat el 19 de gener.

Els Mossos van incloure l'escrit veïnal per demostrar l'alarma social que els fets imputats al detingut havien generat a la zona, un barri humil i petit de pisos ben a prop de la plaça de Catalunya, un dels punts centrals d'aquesta ciutat, d'uns 65.000 habitants.

stats