Tres anys de presó per apropiar-se de 263.000 euros d'una associació de discapacitats

Ferran Bonet va ser president de l'Associació de Pares de Persones amb Retard Mental Aspanias

El Tribunal Suprem ha elevat a tres anys i mig de presó la condemna a l'expresident de l'Associació de Pares de Persones amb Retard Mental Aspanias, Ferran Bonet, per apropiar-se de 263.000 euros d'aquesta fundació sense ànim de lucre.

L'alt tribunal ha incrementat en un any i tres mesos la condemna de dos anys i tres mesos de presó que li va imposar l'Audiència Provincial de Barcelona, en estimar que el delicte comès va ser apropiació indeguda i no delicte societari d'administració deslleial, ja que l'acusat es va quedar amb els diners "amb vocació definitiva i sense aspectes de retorn".

Es quedava les subvencions i els xecs

El condemnat, Ferran Bonet, va ser des de juny de 2000 fins a juliol del 2008 president de la fundació sense ànim de lucre , "sent en tal condició l'única persona amb poder de disposició sobre els béns de la fundació, que procedien de subvencions".  Aprofitant-se que era qui rebia les subvencions i que tenia disposició sobre els comptes bancaris de la fundació, va realitzar reintegraments per valor de 161.176 euros que no obeïen a despeses de la fundació, quantitat de la qual es va apropiar. També va ingressar xecs que se li van lliurar com subvenció de l'associació en comptes de les quals ell era el titular.

També es va apropiar de l'import de 12 xecs per un valor total de 77.492,41 euros procedents de subvencions concedides a la fundació en els anys 2004 i 2008. Finalment, va acceptar una lletra de canvi que no obeïa a cap deute documentada i per fer front al descompte l'acusat va demanar un préstec bancari en nom de la fundació per la suma de 17.626,65 euros, préstec al qual està fent front l'associació i que venç el 12 de febrer del 2016.

 

Més continguts de