Successos
Societat 30/08/2021

A presó tres detinguts després de trobar-los una mà al cotxe, a Tarragona

No es descarta que les restes pertanyin a l'home trobat mort en un canal de l'Ebre

ARA
2 min
Un cotxe dels Mossos d'Esquadra en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl que va començar com un control rutinari per una infracció de trànsit a Tarragona –en què es va trobar una mà tallada en un maleter– ha acabat destapant-se com un assassinat i, aparentment, la resolució del crim d’un home aparegut fa uns dies a Sant Jaume d’Enveja, segons ha avançat el Diari de Tarragona. Tres sospitosos estan detinguts i el jutjat d’instrucció número 2 de la ciutat n'ha ordenat l'ingrés a presó, sense fiança i incomunicada, investigats per un presumpte homicidi.

La primera peça d’aquest sinistre puzle es va trobar dissabte, quan va aparèixer el cadàver d’un home a l’interior del canal dret del riu Ebre, a l’altura de Sant Jaume d’Enveja, a la comarca del Montsià. El cos presentava evidents signes de violència, però no ha transcendit res més relacionat amb aquest cas perquè el jutjat instructor n'ha decretat el secret de sumari. Així, no es va informar dels detalls de la identitat del cadàver ni la seva edat.

Avui s’ha sabut la segona peça que pot fer lligar-ho tot i ajudar a resoldre el macabre crim. Els fets, però, haurien passat dijous –dies abans que es descobrís el cadàver de Sant Jaume d’Enveja–, quan una patrulla de la Guàrdia Urbana va aturar un vehicle arran d’una infracció de trànsit. A l’interior del cotxe hi havia tres homes, als quals es va identificar en una operació també d’ofici. Quan els agents van constatar que tenien antecedents penals, van decidir escorcollar-los el cotxe. I van trobar una mà humana a dins del maleter.

Tot seguit es va ordenar l’escorcoll del xalet als afores de la ciutat on resideixen els sospitosos. Els Mossos d’Esquadra es van fer càrrec de l’operació i en una de les habitacions de la casa van localitzar restes de sang, que encaixarien amb el perfil genètic del propietari de la mà del cotxe. Però no hi havia ni rastre de cap cadàver.

No va ser fins 48 hores més tard que els investigadors van trobar el cos, potser seguint les indicacions dels investigats, a 80 quilòmetres al sud d'on suposadament es va produir el crim. El cadàver estava embolicat amb robes i esquarterat. Aquesta troballa també està sota secret.

Segons l’ACN, de moment, els Mossos d’Esquadra treballen amb dues investigacions separades, però no es descarta que els detinguts cometessin l'assassinat i després anessin a les Terres de l’Ebre per desfer-se del cadàver. Potser amb les presses els detinguts es van deixar la mà, o potser tenien altres raons per guardar-la. En tot cas, va servir per acusar-los d'un homicidi descobert per incomplir el codi de circulació.

stats