A la presó un violador reincident per haver agredit una nena de 13 anys a Girona

L’any 2009 va agredir una noia durant les Fires de Girona, fet que li va comportar una pena de 6 anys de presó

El jutjat d’instrucció número 2 de Girona va ordenar dimarts l’ingrés a presó sense fiança d’un violador reincident, Edwin Enrique Granda, de 29 anys. Aquest cop va agredir sexualment una menor de 13 anys al barri de Santa Eugènia de Girona el matí del dia de Sant Joan. El detingut acumulava diversos antecedents per agressions i abusos sexuals, i aquest 24 de juny va abordar una menor que entrava a casa seva després de seguir-la pel carrer. Un cop dins l’edifici la va subjectar per l’esquena, li va tapar la boca perquè no pogués demanar auxili, la va fer pujar al primer pis i la va penetrar al replà. L’any 2009 va utilitzar el mateix modus operandi amb una noia durant les Fires de Girona que li va comportar una pena de 6 anys de presó.

L’agressor va passar dilluns a disposició judicial i, segons fonts del cas, la menor el va identificar a la roda de reconeixement. Arran de la identificació el jutjat d’instrucció número 2 de Girona va ordenar el seu ingrés a presó provisional sense fiança.

La sentència anterior recull que la matinada del 30 d’octubre del 2009 la víctima havia estat a la zona de fires amb unes amigues i, després, va emprendre el camí cap a casa al barri de Can Gibert del Pla. Segons el relat de la noia recollit per la sentència, Granda va seguir el mateix patró: “A l’altura de l’anomenat parc dels Teletubbies la va abordar per l’esquena, la va subjectar amb força pel coll amb un braç, li va tapar la boca amb la mà i li va dir que la mataria si no accedia als seus desitjos”. Aleshores, la va violar.

El tribunal va imposar al processat una pena de 6 anys de presó per un delicte de violació i una multa de 70 euros per una falta d’amenaces. També l’obligava a indemnitzar la víctima amb 5.180 euros i li prohibia acostar-s’hi i comunicar-s’hi durant un període de 10 anys.

Un cas d’alt risc de reincidència

El sospitós va sortir en llibertat després de complir condemna, tot i que es considerava un pres amb un alt risc de reincidència. Des que està en llibertat, no només hauria atacat la menor del matí de Sant Joan. De fet, ja el van identificar com el sospitós d’agredir sexualment una noia amb discapacitat intel·lectual fa gairebé un any, a mitjans de setembre del 2018, i també a Girona. Fonts consultades per l’ACN van indicar que inicialment Granda va ingressar a la presó per aquesta agressió sexual, però va sortir en llibertat tres mesos després.