Societat 12/03/2012

Funcionaris de presons tallen durant 5 hores els accessos a Lledoners

Han impedit l'accés dels treballadors que havien de canviar el torn entre les 06.00 i les 11.30 hores. Normalitzades, també, les mobilitzacions a les presons de Quatre Camins i Brians

Acn
1 min

Sant Joan de VilatorradaUns 200 funcionaris de presons s'han concentrat als accessos de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages) i han impedit l'accés dels treballadors que havien de canviar el torn entre les 06.00 i les 11.30 hores, segons han informat fonts sindicals.

Diversos centenars de funcionaris de presons de la Generalitat s'han concentrat i manifestat aquest matí davant les presons barcelonines de Lledoners, Quatre Camins i Brians, i altres presons de Catalunya, en protesta per les retallades salarials i els incompliments en matèria laboral de l'administració catalana.

Les concentracions han començat abans de les 07.00 hores, coincidint amb el canvi de torn dels funcionaris, i a Quatre Camins i Brians s'ha prolongat fins a minuts abans de les 09.00 hores, quan els treballadors han decidit incorporar-se als seus llocs, mentre que a Lledoners ha durat fins a les 11.30 hores.

El portaveu del sindicat de Presons, Cristian Pérez, ha indicat que les accions de protesta s'han dut a terme a diverses presons en contra d'una segona retallada de salaris, que en aquest cas és del 15%, perquè ja s'havia pactat una rebaixa i s'havia acordat que no hi hauria noves retallades.

Els treballadors alerten que això pot tenir conseqüències "molt greus" per al sistema penitenciari català i per al procés de rehabilitació dels presos.

stats