ERC votarà en contra dels pressupostos de l'Ajuntament de Barcelona

El líder dels republicans a la capital catalana, Alfred Bosch, afirma que Colau "ha incomplert tot allò que va pactar" amb el seu grup

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha anunciat aquest diumenge el vot en contra del seu grup als pressupostos de l'Ajuntament de Barcelona. La comissió d'Economia votarà inicialment els comptes i si ja no superen aquest primer tràmit, com tot apunta que passarà, el govern els presentarà al ple vinculats a una qüestió de confiança.

"Ada Colau ens ha obligat a votar 'no' als pressupostos de l'Ajuntament", ha constatat Bosch en declaracions a Catalunya Informació. ERC havia fixat algunes condicions per entrar a negociar els comptes, entre les quals hi havia el compliment dels acords subscrits amb el govern anteriorment i la reciprocitat entre els pressupostos de la Generalitat i de l'Ajuntament.

Bosch ha assegurat que Colau "ha incomplert tot allò que va pactar amb ERC": l'arribada del metro a la Zona Franca, desencallar el trasllat de la Model i la presó de Trinitat Vella o el transport gratuït per a joves de 15 anys. "Aquests incompliments, la falta de lleialtat institucional i l'incompliment de l'agenda social ens obliguen a votar en contra dels pressupostos", ha assegurat.

El líder d'ERC a Barcelona ha recordat que el seu grup ha tingut una actitud responsable a l'Ajuntament amb l'aprovació de les ordenances i els pressupostos de l'any passat, i ha demanat a Colau la mateixa responsabilitat amb les institucions del país. "Demanem a Colau que tingui la mateixa actitud responsable al Parlament i que no bloquegin el debat dels pressupostos", ha afirmat.

Cap a la qüestió de confiança

Sobre la qüestió de confiança que planteja l'alcaldessa per aprovar els comptes, el republicà ha assegurat que Colau té moltes opcions, com per exemple prorrogar els pressupostos o ajornar el debat per buscar més consens. "Si Colau convoca la qüestió de confiança és perquè vol i perquè li convé", ha assegurat el republicà, que ha explicat que " és probable que Colau aprovi els seus pressupostos amb la minoria més gran de la història de la ciutat".

"Si el govern opta per la via directa perquè la llei ho permet, Colau haurà escollit quedar-se en minoria", ha sentenciat Bosch. I en relació amb la proposta de CiU, anunciada fa uns dies, d'acordar un govern alternatiu al de BComú-PSC, Bosch ha assegurat que "CiU ha començat a explorar possibilitats a Barcelona amb PP i Ciutadans, i això exclou ERC".