Societat 23/12/2011

CiU i PP aproven un pressupost de 2.295 milions a BCN amb canvis dels populars en 34 milions

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres el pressupost 2012 per valor de 2.295 milions finals després de la negociació que fins ahir al vespre van mantenir en exclusivitat l'equip de govern de CiU amb els que s'han convertit els seus socis preferencials des de l'oposició, el Partit Popular. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, a més, ha anunciat un ple extraordinari per debatre el futur de la ciutat.

Maria Ortega
2 min

BarcelonaEl grup municipal d'Alberto Fernández Díaz ha aconseguit introduir canvis en la proposta del govern municipal amb una modificació de 34 milions i amb una reducció principal en els ingressos per fiscalitat de 16 milions d'euros, com a conseqüències sobretot de les bonificacions sobre l'Impost de Béns Immobles que volien els populars. Aquests canvis en la proposta han motivat una junta de portaveus prèvia i ja al ple s'ha hagut de procedir a una votació d'esmena separada amb les novetats. En la votació global CiU i PP han sumat els seus vots a favor i a la de l'esmena separada s'hi ha afegit UxB a favor i l'abstenció d'ICV-EUiA. Només el PSC ha votat en contra les dues vegades.

El que més s'ha allargat, no obstant això, ha estat la discussió política, en la qual l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, davant de les recriminacions de socialistes, ecosocialistes i republicans, ha defensat que aquests pressupostos "no estan intervinguts pel PP sinó pels errors dels governs anteriors a la Generalitat i a l'Estat". L'exalcalde i president del grup municipal socialista, Jordi Hereu, ha preguntat a Trias, sense obtenir resposta, si aquest és "un nou pas cap a la governança", és a dir, cap a un pacte de govern entre nacionalistes i populars. Curiosament, qui sí ha respost la pregunta d'Hereu ha estat Alberto Fernández Díaz, que ha especificat que només es tracta "d'un acord i punt". Des d'ICV-EUiA, Ricard Gomà ha advertit que s'està creant "una escletxa" entre ciutadania i ajuntament i des d'UxB-ERC, Jordi Portabella ha posat èmfasi en l'efecte negatiu del pes del PP en la política municipal.

D'altra banda, Trias també ha anunciat la convocatòria d'un ple extraordinari durant el primer trimestre de 2012 per debatre obertament amb els grups el futur de la ciutat en una mesura que, segons ha argumentat, ha de servir com a complement a la tradicional al·locució de l'alcalde de principis d'any al Col·legi de Periodistes.

stats