Societat 06/05/2013

El presumpte homicida d'una caixera de Cambrils queda lliure després de dos anys

L'acusat ha quedat en llibertat després de sobrepassar el període de presó preventiva sense haver estat jutjat

Efe
2 min

CambrilsManuel Amancio Álvarez, àlies 'El Bravo', presumpte assassí de la caixera d'una sucursal bancària de Cambrils en el transcurs d'un atracament, ha quedat en llibertat després de sobrepassar els dos anys de presó preventiva sense haver estat jutjat. Segons han confirmat aquest dilluns fonts judicials, Manuel Amancio Álvarez, presumpte autor del tret que va acabar amb la vida el 26 d'octubre del 2010 d'Estela Calduch –de 25 anys, veïna de Sant Carles de la Ràpita i caixera d'una sucursal del Banc Santander a Cambrils–, ha passat dos anys en presó preventiva i ara ha estat posat en llibertat, en transcórrer el termini per ser jutjat.

El magistrat del jutjat d'instrucció número 3 de Reus ha deixat en llibertat El Bravo, que va presentar un recurs d'apel·lació contra l'acta del passat 21 de març que acordava la pròrroga de la presó preventiva, comunicada i sense fiança, després de superar-se els dos anys des del seu empresonament sense haver estat jutjat. De fet, encara no s'han pres les declaracions de testimonis pròpies de les diligències prèvies del cas.

L'acta final del 30 d'abril estima el recurs i creu "oportuna" la modificació, per la qual cosa El Bravo va tornar divendres passat al seu domicili de Cantàbria, encara que haurà de presentar-se cada dia al jutjat, se li ha retirat el passaport i se li prohibeix abandonar l'Estat sense autorització judicial prèvia.

El fiscal havia impugnat el recurs per l'existència d'indicis de la seva participació en un delicte de robatori amb intimidació, homicidi, tinença il·lícita d'armes i associació il·lícita "que no s'han modificat pel transcurs del temps". El jutge assegura que les declaracions dels testimonis encara pendents són proves basades només en indicis que han patit retards no justificats, segons va avançar dissabte de 'Diari de Tarragona

stats