Societat 10/10/2012

El preu del Bicing puja un 116%

L'abonament anual passa de 45 a 97,5 euros, però es crea una tarifa de 42 euros amb el límit de 50 viatges a l'any

Sònia Sánchez
1 min
El Bicing tindrà patrocinador abans que acabi l'any

BarcelonaEl preu de l'abonament anual del servei de bicicletes municipal, el Bicing, puja un 116% des dels 45,11 euros actuals fins als 97,5 euros a l'any amb viatges il·limitats. L'Ajuntament de Barcelona crea un nou abonament amb un límit de 50 viatges a l'any que costarà 42 euros.

La tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha explicat aquest dimecres que l'encariment del Bicing busca "garantir la viabilitat, la sostenibilitat i la qualitat del servei, tenint en compte que l'augment exponencial dels usos que està experimentant fa incrementar molt els costos del manteniment del Bicing". El dèficit del servei és ja de 42 milions d'euros i el consistori vol també elevar l'aportació dels usuaris, que ara sufraguen el 28% dels costos del servei.

Segons Recasens, un 50% dels usuaris de Bicing es beneficiaran d'una reducció en el preu perquè utilitzen el servei menys de 50 vegades a l'any, de forma que passaran de pagar 45 euros als 42 que costa l'abonament limitat.

D'altra banda, la regidora ha anunciat que l'àrea verda d'aparcament serà gratuïta per als residents que no tinguin sancions i es crearà una nova àrea lila que ampliarà l'horari d'estacionament per als conductors de fora del barri fins a 8 hores seguides, amb un cost de 2,2 euros les dues primeres hores i deu cèntims l'hora a partir de la tercera.

stats