Meteo
Societat 29/10/2011

Les pluges van a menys

El matí encara tindrà estones de paraigua prop de la costa però a la tarda el sol ja començarà a guanyar protagonisme

Marc Candela
1 min

BarcelonaLes pluges van clarament a menys, a Catalunya. De fet, en les últimes vuit hores les quantitats més destacables són els 3 litres que s'han acumulat a Amposta o els 2 de Tortosa. De totes maneres, fins al migdia els xàfecs d'anar i venir, de poca estona, sovintejaran a les comarques de la costa i el Prelitoral i a la tarda encara persistiran alguns ruixats residuals a la costa Daurada i a les terres de l'Ebre.

On encara tindran un dissabte de paraigua serà a les Illes Balears i a la meitat sud del País Valencià. Ara mateix descarrega amb força a Eivissa -aquesta matinada s'han recollit 25 litres a Sant Carles de la Peralta- i avui les pluges seran intenses, continuades i abundants cap a la Safor o la Marina Alta -ja s'han acumulat fins a 42 litres a Pego en les últimes vuit hores.

En tot cas, insistim, al nostre país les precipitacions tenen les hores comptades. A la tarda ja s'obriran grans clarianes a les comarques interiors i demà i dilluns els passarem sense aigua i amb més sol que no pas núvols. Cal dir també que els últims mapes apunten a un dimarts insegur i variable a la façana litoral, però és un pronòstic encara poc fiable i pot variar notablement en properes actualitzacions.

Les temperatures es mantindran relativament suaus. La presència de núvols farà que aquest dissabte pocs termòmetres superin els 20 o 21 graus, però durant la resta d'aquest llarg pont moltes màximes s'enfilaran fins als 22 o 23.

Trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats