Societat 05/11/2011

Petita treva per encarar el cap de setmana

Aquest dissabte els ruixats seran dispersos i de poca estona i fins i tot gaudirem d'algunes clarianes

Marc Candela
2 min

BarcelonaAquest dissabte tindrem una petita treva. Si més no en aquestes pluges generals i continuades que, en les últimes 48 hores, han arribat a acumular 239 litres a Òdena, a l'Anoia, i que n'han descarregat més d'un centenar en punts del Penedès, el Bages, Osona, el Pallars o el Ripollès.

De fet, aquesta matinada les precipitacions han disminuït i només hem de destacar els 13 litres que han caigut al Pont de Suert, els 9 de Llinars del Vallès o els 8 de Banyoles i Olot.

De totes maneres, avui sí que es mantindrà el temps insegur a la meitat oriental de Catalunya, on els ruixats curts i dispersos encara faran obrir el paraigua a estones. Cap a Ponent i al sud, en canvi, fins i tot s'obriran algunes clarianes a mesura que avanci el dia.

Tot plegat acompanyat d'un ambient tardorenc. La matinada ha estat una mica més freda que les anteriors i al migdia la majoria de termòmetres rondaran entre els 14 i 18 graus. A més, el vent de mestral, que s'anirà reforçant a les comarques del sud a mesura que avanci el dia, encara farà una mica més evident aquesta sensació de fred.

Per demà diumenge el pronòstic no és encara del tot fiable. Els diferents models coincideixen a apuntar que la pertorbació es tornarà a aproximar a Catalunya però no es posen d'acord en l'abast i la intensitat de les pluges. En tot cas, la segona meitat del cap de setmana serà més grisa i passada per aigua que la primera i prop de la costa els aiguats podrien ser localment forts.

El paraigua també serà imprescindible, aquest cap de setmana, a les Illes Balears, amb moltes hores de pluja i acumulacions puntuals de més de 100 litres per metre quadrat.

Trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats