Societat 01/01/2016

Erik, Xi Chen, Ariadna i Albert, els primers nadons del 2016

L'Erik ha nascut a l'Hospital de Figueres quan passaven set minuts de la mitjanit

Ara
3 min
L'Erik, amb els seus pares i dos germans al fons / ACN

El primer nadó nascut a Catalunya aquest 2016 es diu Erik i ha nascut quan passaven set minuts de la mitjanit a l'Hospital de Figueres. El nen pesa 3,990 quilos i ha nascut mitjançant un part natural, segons ha informat el departament de Salut. Tant el petit com la seva mare "es troben perfectament", segons el departament.

L'Erik Gael és el tercer fill d'una parella d'origen bolivià que fa 15 anys que viu a Catalunya. Veïns de l'Espolla des de fa només dos mesos, van arribar a l'Hospital de Figueres cap a les vuit del vespre perquè, tot i que la data prevista de part era el 2 de gener, l'Ana, la seva mare, tenia contraccions molt fortes. L'Erik va néixer set minuts després de les dotze i la sorpresa va arribar quan l'equip mèdic va explicar als pares que s'havia convertit en el primer català de l'any. "No m'ho podia creure, no m'ho esperava!", ha manifestat la mare. El seu pare, l'Alberto, ha explicat que "tot l'equip estava molt il·lusionat i jo molt nerviós". Els seus germans, de 8 i 6 anys, han acompanyat l'Erik en el seu primer dia, perplexos per la quantitat de mitjans de comunicació que ha despertat el naixement del seu germà petit. Com és habitual, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha visitat aquest 1 de gener el primer nadó de Catalunya. Ruiz ha felicitat els pares i ha lliurat un ram de flors a la mare.

Xi Chen i els seus pares a l'Hospital de l'Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet / ACN

00.13 hores

Xi Chen, el primer nadó de la demarcació de Barcelona

Xi Chen és el primer nadó que ha nascut a la demarcació de Barcelona aquest 2016. La nena, que és d'una família d'origen xinès, ha nascut tretze minuts després de la mitjanit a l'Hospital de l'Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet. Xi Chen pesa 3,320 quilos i ha nascut en un part natural. Tant la criatura com la seva mare es troben bé.

00.30 hores

Ariadna, la primera a la demarcació de Tarragona

El primer nadó que ha nascut a la demarcació de Tarragona és l'Ariadna. La nena ha nascut a l'Hospital Sant Joan de Reus a dos quarts d'una de la matinada. L'Ariadna pesa 3,700 quilos i ha nascut en un part natural. La petita i la seva mare es troben bé.

1.35 hores

Albert, el primer de Ponent

El primer nadó de l'any de la demarcació de Lleida es diu Albert. El nen ha nascut a l'Hospital Arnau de Vilanova, de la capital del Segrià, a la 01.35 h. L'Albert pesa 2,660 quilos i ha nascut per cesària, segons ha informat el departament de Salut. Els pares de l'Albert són veïns de Lleida. Tant la criatura com la seva mare es troben perfectament.

El rànquing

Els primers nadons de l'any i els noms més posats

Els noms d’aquests quatre primers catalans de cada demarcació són un bon mirall de la Catalunya del segle XXI i de les preferències dels pares a l’hora d’escollir nom per als seus fills. Es porten els noms curts i els tradicionals guanyen pes.

Noms de nadó

Ariadna ocupa la posició 46 del rànquing del 2014, però fa només quatre anys era a la posició 27. La resta estan per sota. Erik cada cop es posa més i Albert ha passat una mica de moda. L’any 97 ocupava la posició 14 del rànquing i ara és al lloc 113. Xi Chen reflecteix el pes de la immigració, molt present en l’onomàstica d’aquest nou segle. L’ARA ho va explicar en aquest interactiu.

Visita l'interactiu: noms de nadó per a pares indecisos

stats