Societat 03/10/2011

Aterra el primer vol amb biocombustible d'Espanya

La incorporació d'aquest nou fuel permetrà reduir les emissions de CO2 en un 70%. La planta per fabricar el biocombustible és la camelina

Josep Ferrer
1 min
Aeroport d'El Prat, aquest dilluns al matí

El PratAquest dilluns s'ha enlairat el primer avió amb biocombustible a l'Estat espanyol. Es tracta d'un vol d'Iberia, que el 2015 vol que un 1% del combustible que fa servir sigui biocombustible.

L'origen d'aquest fuel és la camelina, un planta que té diverses virtuts que la fan ideal per produir biocombustible: necessita un 80% menys de fertilitzants, pot créixer en terres poc fèrtils i va molt bé per ocupar els terrenys que descansen després de dues collites consecutives de blat o civada.

Per aquests motius, el director d'assumptes corporatius d'Iberia, Manuel López, ha explicat que aquesta planta s'ha conreat als EUA i s'ha processat a Mèxic per produir el combustible que es farà servir per enlairar aquest vol Barcelona-Madrid. Tot i això ha precisat que no s'abandonarà el querosè i que per fer funcionar els seus aparells necessiten un 75% de combustible fòssil tradicional mesclat amb un 25% de biocombustible.

Hi ha experiències anteriors arreu del món. El primer vol amb aquesta nova modalitat de combustible va aterrar a la ciutat de Londres i va tenir lloc sense passatgers a bord. Amb aquesta incorporació progressiva del nou fuel als dipòsits dels avions tradicionals s'acabaran reduint fins a un 70% les emissions de CO2.

stats