Societat 16/06/2012

La primera astronauta xinesa

Liu Yang, de 32 anys, va ser seleccionada entre un grup de dones casades i sense fills. És la quarta nau tripulada que la Xina llança a l'espai

Efe
1 min
Els astronautes xinesos, a punt per pujar a la nau / EFE

PequínLa Xina ha llançat aquest dissabte per primera vegada una nau a l'espai amb una dona astronauta. La nau 'Shenzhou IX' és la quarta de la carrera espacial xinesa.

El coet s'ha enlairat des del Centre de Satèl·lits de Jiuquan –al nord-oest del país, al desert de Gobi–, amb unes condicions meteorològiques considerades excel·lents pels experts.

El cap militar del programa espacial tripulat xinès, Chang Wanquan, ha anunciat que el llançament de la nau 'Shenzhou IX', mitjançant un coet modificat, ha estat un èxit, igual que l'entrada en òrbita. Es tracta del quart viatge a l'espai d'una nau tripulada xinesa després dels efectuats els anys 2003 i 2005, i d'un passeig espacial el 2008.

Segons ha informat l'agència oficial Xinhua, la nau espacial xinesa completarà en dos dies la missió d'acoblament amb el primer mòdul laboratori espacial xinès 'Tiangong I', llançat el setembre passat. Després de l'acoblament, els astronautes entraran al laboratori per desenvolupar experiments científics i proves tècniques.

Liu Yang, de 32 anys, va ser seleccionada entre un grup de dones casades i sense fills i, juntament els altres dos tripulants, va haver de superar tota mena de proves físiques.

El projecte espacial xinès inclou la substitució del 'Tiangong-I' per una estació espacial el 2020, on una tripulació pugui viure de forma independent durant uns quants mesos.

stats