Societat 01/01/2011

La primera catalana de l'any es diu Jazmine i ha nascut a l'Hospital de Mataró

Ha estat un part natural. amb un pes de 3,600 quilos, el nadó és el cinquè fill d'una família d'origen marroquí

2 min

MataróLa primera catalana de l'any es diu Jasmine i ha nascut quinze minuts després de mitjanit a l'Hospital de Mataró, segons ifnorma el Departament de Salut. Per part natural i amb un pes de 3,600 quilos, el nadó és el cinquè fill d'una família d'origen marroquí. El conseller de Salut, Boi Ruiz, visitarà la nounada i els seus pares a tres quarts de dotze del migdia al centre hospitalari. A un quart d'una d'aquesta nit naixia a l'Hospital de Mataró el primer nadó català de l'any -registrat en un hospital públic-. Dotze hores després, la petita Jasmine Iouahidi, els seus pares, i dos dels quatre germans que completen la família han rebut la visita protocol·lària del conseller de Salut, Boi Ruiz, i de l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron.

Conseller i alcalde han felicitat la família de la nounada a la mateixa habitació on la mare encara es troba ingressada, i li han fet entrega d'un regal. Aquest ha estat el primer acte públic del nou conseller de Salut. Ruiz s'ha manifestat 'content' que aquesta actuació sigui 'poder participar en un esdeveniment tant important i tant joiós com és portar una persona al món'.

Jasmine és també el primer bebè que no gaudirà de l'anomenat 'xec nadó' per valor de 2.500 euros que el Govern concedia per a cada fill i que aquest 2011 desapareix. En aquest sentit, el conseller ha assegurat que 'es buscarà i s'analitzarà' la manera de donar ajudes a les famílies, 'bàsicament a través del departament de Benestar i Família'.

Sobre si s'ha detectat un volum de parts el darrer dia de l'any, provocat hipotèticament per la voluntat de les mares d'avançar el part per tal de cobrar l'ajut econòmic, Ruiz ha explicat que no se'n té constància.

El pare, de nom Mohamed, no s'ha mostrat especialment decebut pel fet d'haver perdut la prestació pel nadó per tan sols quinze minuts. Mohamed assegurava estar molt satisfet amb el naixement sense complicacions de la Jasmine, el cinquè fill d'una família que es va reunir a Catalunya ara fa set anys, dos després que hi arribés ell.

stats