La primera catalana de l'any es diu Noèlia i ha nascut a Tortosa

Havia de néixer per cesària demà però la mare es va posar de part ahir a la tarda

La Noelia Martí Benet és la primera catalana del 2015 i també el primer nadó de l'Estat. Ha nascut a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa quan passaven 32 segons de la mitjanit en un part per cesària després que la mare, la Raquel, trenqués aigües durant la tarda. Les hores passaven i la dilatació no avançava, i els metges han decidit entrar a quiròfan. Visiblement cansada, la Raquel atenia avui pacientment als mitjans de comunicació amb el seu marit, Òscar Martí, i el primer fill de la parella, l'Unai, de 4 anys. La parella, de Tortosa, viu a Roquetes, al Baix Ebre.

Sense haver-se pogut menjar el raïm de Cap d'Any, la Raquel i l'Òscar mostraven satisfets a les càmeres a la seva filla. La Raquel, de 36 anys, ha explicat que tenia programada una cesària per a demà, però que ahir a la tarda va posar-se de part amb contraccions. Va ingressar a l'hospital cap a les cinc de la tarda i la nena ha nascut quan passaven 32 segons de la mitjanit.

Quan ja estaven a l'habitació el personal mèdic va avisar a la parella que la seva filla podia ser la primera catalana de l'any. "Estic molt orgullosa que sigui la primera catalana, i aquest matí ens han dit que també ha estat la primera de l'Estat", explicava la Raquel. Ella és mestressa de casa i el seu home, de 38 anys, és xofer. Casualment, la mare de la Raquel és infermera de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, on ha nascut la Noelia.

Com és habitual, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha visitat el primer nadó de Catalunya que, com fa dos anys, ha coincidit que ha nascut a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa i que ha estat el primer català i el primer de l'Estat. La nena, que ha pesat poc més de 2,7 quilos, ha rebut obsequis des del primer dia: peluixos, sabons, bombons, i 2.000 euros en una llibreta d'estalvi.

Omar, Alba i Tilda: els altres primers nadons catalans

A la resta del territori, Mohamed és el nom del primer nadó de l'any a la ciutat de Barcelona. És un nen de família pakistanesa que ha nascut quan passaven cinquanta minuts de les dotze de la nit a l'Hospital Clínic-Maternitat de Barcelona. Pesa 3,10 quilos i ha estat part natural. A la demarcació de Barcelona, però, l'Omar ha arribat primer, cap a les 00.29 hores a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa.

El primer nounat de les comarques de Girona ha estat l'Alba, a l'Hospital Trueta de Girona. La nena ha pesat 2,880 quilos i ha nascut per cesària a les 03.36 hores. Unes hores més tard, a les 09.40 del matí, ha nascut el primer nadó de la demarcació de Lleida. És una nena, es diu Tilda i ha pesat 3,620 quilos. La petita ha nascut de part natural i, segons han explicat els metges, s'ha fet sense complicacions.