La primera víctima mortal per violència masclista del 2019 a Catalunya tenia 17 anys

El seu assassí, que tenia 19 anys, es va tirar pel balcó després

La víctima del crim de Reus (Baix Camp) comès ahir era una menor d'edat que tenia 17 anys, mentre que el seu assassí, mort hores després de tirar-se des d'un cinquè pis, tenia 19 anys, segons han indicat a Efe fonts de la investigació.

Encara que no vivien junts, els dos joves mantenien una relació sentimental, de manera que els Mossos d'Esquadra ho investiguen com un cas de violència de gènere.

El crim va passar aquest dimecres cap a les dues del migdia al número 14 del carrer Argentera de Reus, on els Mossos van acudir després de rebre l'avís que un home havia saltat al buit des del cinquè pis.

En entrar a l'habitatge, els agents van trobar el cos sense vida de la menor, amb signes d'haver patit una violència extrema.

Els Mossos investiguen la mort violenta d'una dona a Reus

Encara amb vida, però en estat crític, l'agressor va ser traslladat en ambulància a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, on va morir poques hores després.

Aquest dijous al migdia, l'Ajuntament de Reus ha convocat una concentració silenciosa a la plaça del Mercadal per condemnar el crim i en rebuig a la violència de gènere.

Diversos col·lectius feministes de la ciutat han convocat una altra concentració al mateix lloc, a les vuit del vespre.

Si es confirma que aquest assassinat és un crim masclista, seria la sisena víctima d'aquest any a Espanya i la primera dona assassinada per la seva parella o exparella a Catalunya.

La jove assassinada a Reus és la primera menor víctima de violència de gènere aquest any.

En l'estadística oficial de dones víctimes mortals per violència de gènere a Espanya, l'últim assassinat recollit és el d'una dona a Sevilla el 26 de gener passat i es manté en investigació un altre cas.

A més, tres menors han quedat orfes per l'assassinat de les seves mares.