Societat 21/02/2012

El sindicat de la policia espanyola qualifica de "covard" el ministre de l'Interior

El SUP creu que és "moralment miserable" que Fernández Díaz hagi admès que potser hi va haver excessos policials en les protestes dels estudiants

Efe
2 min

ValènciaEl Sindicat Unificat de Policia (SUP) considera que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha responsabilitzat la policia dels incidents registrats a València i qualifica les seves paraules d'"acte de covardia política i personal" i "moralment miserable".

En una entrevista amb Catalunya Ràdio, Fernández Díaz ha reconegut que potser s'ha pogut cometre algun "excés" en l'actuació de la policia amb els estudiants de l'institut Lluís Vives.

"Descarregar tota la responsabilitat dient que l'actuació de la policia ha sigut excessiva és políticament covard i moralment miserable", ha criticat el SUP.

El sindicat majoritari en la Policia Nacional espanyola considera, a més, que si s'ha produït una mala actuació policial el primer que ha de fer el ministre de l'Interior és cessar la màxima responsable política, la delegada del govern espanyol al País Valencià, Paula Sánchez de León.

El SUP també ha sigut molt crític amb el cap superior de Policia de València, Antonio Moreno, per les seves declaracions referint-se als manifestants com l'"enemic", en un llenguatge "clarament del passat", que han afegit "més llenya al foc". "La seva gestió de la crisi, juntament amb la delegada del govern, ha sigut un fracàs", denuncia el SUP.

Pel sindicat, els estudiants no tenen dret a tallar el trànsit, però tampoc els responsables policials poden pretendre fer això "matant mosques a canonades".

Segons la seva opinió, durant els incidents d'ahir el nombre d'efectius policials va ser "clarament insuficient" perquè si en lloc de 50 agents hi haguessin anat 300, es podria haver format un cordó per restablir la circulació "sense clavar cap cop".

"Mala planificació, sense mitjans, decisions errònies i pitjor explicació. I no pot haver-hi quatre periodistes que rebin cops, perquè van a informar, no a manifestar-se", critica el SUP.

stats