Societat 01/04/2012

Les principals destinacions turístiques catalanes superaran el 75% d'ocupació hotelera per Setmana Santa

Els hotelers coincideixen que han augmentat les reserves d'última hora i augmenten els visitants del país

ARA / Agències
1 min

BarcelonaLa ciutat de Barcelona i la Costa Brava, les dues principals destinacions turístiques catalanes per nombre de visitants i oferta, superaran el 75% d'ocupació hotelera durant els dies de Setmana Santa. La capital catalana pot rebre una demanda d'allotjaments d'entre el 80% i el 85%, mentre que els hotels de les platges de la Costa Brava arribaran al 75% d'ocupació mitjana, segons ha avançat avui l'ACN.

A la Costa Daurada, el tercer destí turístic nacional, els hotelers no tenen una actitud gaire optimista, sobretot perquè les previsions meteorològiques no són gaire bones i no han avançat xifres d'ocupació. Se sap que només obriran entre el 60% i el 65% dels establiments davant la previsible baixa demanda. Molts allotjaments rurals del Solsonès o de l'Alta Anoia, per contra, penjaran el rètol de complet entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua.

A les principals destinacions, els hotelers coincideixen a afirmar que continua la tendència dels darrers anys, en què els visitants estrangers han anat substituint els turistes del país, mentre que a la resta de marques turístiques catalanes el turista local continua sent el més habitual per Setmana Santa. La majoria de responsables de les destinacions turístiques de Catalunya han coincidit a assenyalar que s'incrementa la tendència de fer reserves de darrera hora, especialment a través d'internet, fet que dificulta les previsions d'ocupació.

stats