Societat 21/04/2011

Un altre tren procedent de València recull part del passatge de l'Euromed avariat a Ulldecona

La resta dels viatgers torna a Barcelona per carretera

Acn
2 min
Un grup de passatgers fa cua per pujar als autocars

UlldeconaUn altre tren procedent de València ha recollit part del passatge de l'Euromed que aquest dijous al migdia s'ha avariat al seu pas per Ulldecona (Montsià), segons ha informat la companyia Renfe. Pel que fa la resta de viatgers, han continuat el seu viatge per carretera fins a Barcelona repartits en una dotzena d'autocars des de tres quarts de quatre de la tarda. L'Euromed ha patit una avaria mecànica al voltant de dos quarts de dues i ha deixat 600 persones sense poder continuar el seu trajecte. Una gran part dels viatgers eren aficionats del Barça procedents de la final de la Copa del Rei que es va disputar aquest dimecres a la nit a València. Entre els passatgers del tren, hi havia algunes cares conegudes com el periodista Joaquim Maria Puyal; l'exsecretari general de l'Esport a la dècada dels 90, Josep Lluís Vila-seca; l'actual secretari general de l'Esport, Ivan Tibau; l'exconseller d'Agricultura i diputat socialista, Joaquim Llena i el secretari del Govern, Germà Gordó.

Per la seva banda, l'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, ha celebrat al Twitter el bon funcionament del trasllat dels passatgers del tren als autocars i ha felicitat els cossos de seguretat. En concret, Ventura ha comentat "un 10 per a tots ells, també per a la Policia Local i els Mossos".

Entre la crítica i la ironia

Segons ha explicat des del seu seient de l'autocar una de les passatgeres, Amparo Roca, el conductor del tren ha efectuat una gran frenada abans que el comboi es parés definitivament i fos remolcat posteriorment fins a l'estació d'Ulldecona. "Ens han dit que portava molts vagons de més", ha explicat a l'ACN. Roca s'ha queixat de la manca d'organització de la companyia ferroviària. "Esperàvem que vingués una nova locomotora a buscar-nos. Però res. Després de no sé quantes hores, plovent a bots i a barrals, ens han posat dalt de l'autocar, amb les maletes tirades per tot arreu, totes mullades i xopes. Renfe és un desastre", ha assegurat.

Per la seva banda, Josep Lluís Vila-seca, que tornava a Barcelona de presenciar la final de la Copa del Rei d'aquest dimecres a València, ha relatat amb ironia l'incident. "Ens ha esperat un obsequi de la Renfe. Veníem amb l'Euromed perquè en teoria era la millor forma. Ho comentàvem amb Joaquim Maria Puyal, Ivan Tibau i Germà Gordó. Tots veníem tranquils. A uns cinc quilòmetres d'Ulldecona s'ha aturat i s'ha fet malbé. Hem estat una hora i mitja esperant. Ens han remolcat fins aquí com han pogut i hem acabat pujant als autocars perquè ens portin a Barcelona", ha explicat. "Ens hem distret força. Ja no recordem el disgust (per la derrota del Barça). Esperem que dissabte i dimecres vagi millor", ha tancat.

stats