SOCIETAT
Societat 15/11/2011

Els processos de mediació a Barcelona es multipliquen per deu en l'últim any

El Col·legi d'Advocats inaugura un nou centre per acollir més de 300 advocats especialitzats

Acn
2 min

BarcelonaEls casos de mediació han passat de 30 a més de 300 en un any a la ciutat de Barcelona. Així ho ha explicat la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, després que els jutges de primera instància de la capital catalana arribessin a un acord el passat mes d'abril per potenciar aquesta via extrajudicial, que estalvia costos a les parts i a l'administració de justícia, i agilitza la resta de procediments. Bozal ho ha dit aquest dimarts després d'inaugurar el Centre de Mediació del Col·legi d'Advocats de Barcelona, que podrà acollir més de 300 advocats especialitzats en aquest àmbit.

La consellera ha explicat que l'any passat, amb la prova pilot als jutjats de família de la capital catalana, es van arribar a fer 30 mediacions, però que el nou impuls ha permès multiplicar per deu la xifra en tots els jutjats civils.

Bozal ha dit que cal potenciar la mediació per descongestionar la justícia i que el Col·legi d'Advocats de Barcelona va ser pioner en aquest àmbit. Segons ella, la tasca es va iniciar l'any 2001 amb la llei de mediació familiar, però ha vaticinat que la mediació en general augmentarà i que en aquests casos la funció dels col·legis d'advocats és molt important.

La consellera també ha avançat que a principis del 2012 podria estar llest el reglament que desenvoluparà la llei de mediació del 2009. Bozal ha desitjat sort i molts clients al centre de mediació.

Per la seva banda, el degà del Col·legi d'Advocats de Barcelona, Pedro Yúfera, ha explicat que fins l'actualitat hi ha uns 300 advocats que han passat el curs de 300 hores d'especialització, però que se'ls exigirà una formació contínua per poder seguir exercint en aquest àmbit. Yúfera ha dit que aspira a tenir el millor centre de mediació del món.

La diputada de la junta responsable del Centre de Mediació, Elena Moreno, ha dit que la mediació serveix perquè no arribin als jutjats conflictes per 300 euros, cosa que ha considerat "desproporcionada". Moreno ha recordat que molts jutges ja proposen a les parts arribar a la mediació, que pot costar uns 120 euros per sessió, a pagar a meitats iguals. Cada mediació pot tenir de dues a cinc o més sessions.

stats