La producció de bolets, sota mínims

S'estan recol·lectant 15 kg/ha, mentre que la mitjana per aquesta època de l'any serien 50 kg/ha

Les pluges generalitzades que van caure a mitjans del mes d'octubre no han fet efecte sobre els boscos catalans, i la producció de bolets està sota mínims. Així ho ha explicat a l'ACN el micòleg del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), Juan Martínez de Aragón, que ha dit que en aquests moments la producció està als 15 kg/ha, "mentre que en un any normal hauríem d'estar al voltant dels 50 kg/ha". Davant d'aquesta situació, l'expert en bolets ha indicat que la temporada ja es pot donar pràcticament per acabada al Pirineu i que s'haurà d'esperar fins al desembre per valorar com ha anat a la zona de la Catalunya Central, del Prepirineu i de la serralada Prelitoral. Amb tot, l'investigador ha dit que "ara mateix ja podem dir que serà un mal any".

Els experts del CTFC calculaven a principis de temporada, a partir de les prediccions meteorològiques, que la campanya boletaire d'enguany seria "normal", amb una producció mitjana d'uns 60 kg/ha. Amb tot, la situació ha anat empitjorant i a hores d'ara la producció de bolets se situa als 15 kg/ha. "Esperàvem un augment de la producció, però pràcticament no ha passat perquè després d'aquelles precipitacions no ha caigut cap més gota i, per contra, hi ha hagut unes temperatures molt elevades i, a més, en alguns indrets el fort vent ha ressecat el bosc", diu Martínez de Aragón.

Pel que fa a la tipologia de bolets que han fructificat, l'expert del CTFC ha dit que no n'hi ha cap que hagi predominat. "El rovelló va fructificar després de les pluges del setembre però en poca quantitat, i ara han començat a sortir fredolics però també són escassos", ha explicat el micòleg.

Més continguts de