Societat 30/05/2011

Els productors de cogombres calculen unes pèrdues de 200 milions d'euros

Consideren que la infecció es pot haver produït a Alemanya, durant la manipulació dels productes i han posat en marxa un gabinet de crisi

Redacció
1 min

BarcelonaEls productors espanyols de cogombres calculen que perdran un 200 milions d'euros cada setmana a causa de la crisi generada des que Alemanya ha assenyalat les plantacions espanyoles com la font del bacteri E.coli. Fins ara, han mort deu persones a aquell país a causa d'aquest virus.

El president de les Cooperatives Hortofructícoles espanyoles, Cirilo Arnandis, ha explicat que els països europeus estan retornant les seves comandes de cogombres. Per ara, s'ha creat un comitè que crisi que es reunirà dos cops al dia al Ministeri de Medi Ambient.

Segons Cirilo Arnandis, la ministra, Rosa Aguilar, li ha traslladat que plantejarà aquest problema al proper Consell de Ministres europeu, que se celebrarà a Hongria i que demanarà que Alemanya rectifiqui l'error d'acusar a Espanya d'estendre aquesta infecció per Europa.

Cirilo Arnandis ha explicat que l'origen d'aquestes infeccions és a la manipulació dels cogombres a la pròpia Alemanya, ja que es tracta d'un bacteri que es pot transmetre per l'alè i, en aquest cas, també s'haguessin detectat infeccions en agricultors i consumidors espanyols.

El president de les cooperatives ha reiterat que l'arrel de la infecció no està a Espanya i ha apuntat que el mercat espanyol té "els protocols de traçabilitat més estrictes" per determinar l'origen d'un problema aquesta naturalesa, però ha aclarit que els agricultors espanyols no poden ser els responsables del tractament dels productes a Alemanya.

stats