Un setè professor dels Maristes, denunciat per abusos

Tres exalumnes acusen un docent de tocaments entre els anys 70 i 90

Un altre professor dels Maristes de Barcelona ha estat denunciat per abusar d'alumnes, cosa que eleva a set el nombre de docents de centres pertanyents a aquesta orde religiosa a Barcelona que han estat acusats d'agressions sexuals als seus alumnes. En aquest cas, segons publica aquest dijous  'El Periódico', els abusos s'haurien produït entre els anys 70 i 90. Es tracta de tres els exalumnes dels Maristes que asseguren haver estat víctimes d'abusos per part del professor A.B., que nega l'acusació i defineix els contactes amb els menors com a "carícies".

Les víctimes denuncien que se'ls asseia a la falda i els feia tocaments als genitals mentre els parlava amb veu "suau" per tranquil·litzar-los, i A.B. nega en rotund aquesta pràctica.

Un dels alumnes ha denunciat ja telemàticament els presumptes abusos davant els Mossos d'Esquadra i té previst acudir en els pròxims dies a comissaria per ratificar el seu relat. Segons les famílies de les víctimes, els presumptes abusos van tenir lloc els anys 1972, 1982 i 1993 als col·legis de Sants-Les Corts i La Immaculada de l'Eixample, i quan ho van denunciar a la direcció, l'escola es va limitar a canviar de centre el docent sense apartar-lo mai de l'ensenyament.

Aquest és el setè professor dels Maristes de Barcelona denunciat per presumptes abusos sexuals. Hi ha, també, denunciat un monitor de menjador del centre de Sants-Les Corts gestionat per aquesta ordre. Consultat per aquest diari, el centre ha declinat valorar aquest nou cas, del qual, assegura, no té cap denúncia. Els professors dels Maristes van rebutjar fa dos dies, en un comunicat, les  "acusacions d'encobriment" davant els casos d'abusos. En el seu text manifestaven "suport absolut a les víctimes" i demanaven "respecte" cap als docents.

Precisament, segons fonts jurídiques, aquesta setmana quatre nenes han ratificat els abusos sexuals als quals suposadament les va sotmetre el monitor, mentre que la família d'una cinquena menor ha renunciat a exercir accions legals.

Les menors han prestat declaració, assistides pels psicòlegs dels equips d'atenció a la víctima de la Ciutat de la Justícia, en presència de defenses i acusacions i de la titular del jutjat d'instrucció número 20 de Barcelona, que investiga els presumptes abusos. La declaració de les menors, gravada en vídeo, servirà com a prova preconstituïda davant l'eventual judici que se celebri contra el monitor.

El Parlament vota avui una moció amb diferents punts per potenciar la protecció dels menors en l'àmbit educatiu. El debat es fa a petició del  pare que va destapar el primer cas d'abusos.