Els professors dels maristes rebutjen les "acusacions d'encobriment" davant els abusos

El personal dels nou col·legis dels maristes de Catalunya ha emès un comunicat conjunt, on ha mostrat "suport incondicional" a les víctimes i exigit "respecte" cap als docents

El personal dels maristes de Catalunya ha rebutjat les « acusacions d'encobriment» aquest dimarts a través un comunicat, on han exigit "respecte" per les víctimes i el professorat. En el mateix text, han lamentat «el circ mediàtic en el qual alguns volen convertir les tristes experiències viscudes».

Tots els clàustres de professors dels nou centres dels maristes a Catalunya han emès, de manera conjunta, aquest comunicat. Han criticat de manera «unànime i inequívoca» les « acusacions i insinuacions d'encobriment i tolerància» davant els  abusos a menors a les seves escoles, que asseguren que han rebut.

Els professionals dels maristes han criticat el que han qualificat de «circ mediàtic» i han demanat deixar la gestió dels abusos a menors en mans dels professionals. El text adverteix de la inconveniència que persones al marge del sector educatiu, policial, judicial o de l'àmbit psicològic «vulguin assumir o impostar papers que no els toquen».

Suport a les víctimes

Han afegit que  seguiran oferint una educació on els valors en siguin «l'eix vertebrador», i que ho faran «malgrat tots els intents de desvirtuar» la seva tasca pedagògica. Han conclòs que treballaran perquè les escoles dels maristes siguin «un exemple de preservació dels drets dels infants» i han manifestat el suport a les víctimes i les famílies.