INSERCIÓ

El programa Incorpora troba feina a 40.000 persones en risc en deu anys

L’Obra Social La Caixa ha col·laborat amb 118 entitats

En els últims 10 anys, el programa d’inserció laboral de l’Obra Social La Caixa, Incorpora, ha donat feina a un total de 40.685 persones en situació d’exclusió social o en risc d’estar-ho. El 2016 el programa va facilitar la contractació de 9.349 persones en situació de vulnerabilitat a tot Catalunya. D’aquestes, un 52% eren dones, i el 48%, homes, segons el balanç fet públic ahir, aprofitant el desè aniversari de l’Incorpora. Pel que fa als col·lectius, el 27% de les persones que s’han beneficiat del programa tenien alguna discapacitat, i el 73% eren persones en situació o en risc d’exclusió social.

El programa es dirigeix especialment a persones amb discapacitat, aturats de llarga durada, joves amb dificultats per accedir a una feina, exreclusos, víctimes de violència de gènere i immigrants. En deu anys han col·laborat amb l’Incorpora 10.517 empreses catalanes. També hi han participat 118 entitats, que han sigut les encarregades de desenvolupar el projecte a tot el territori a través de 257 tècnics d’inserció laboral. Només a Barcelona, el programa ha facilitat 27.170 contractacions durant aquests deu anys, amb el suport de 6.640 empreses, 194 tècnics i 85 entitats socials.

El programa Incorpora va celebrar ahir a la tarda el seu desè aniversari amb un acte al CaixaForum Barcelona, en el qual es van reconèixer empreses, organitzacions i institucions que treballen contra l’exclusió social. Audens Food va rebre el premi com a empresa degana vinculada al programa; Catalonia Hotels & Resorts i Suara Coop com a empreses que han destacat pel seu alt nivell d’insercions durant aquests deu anys i Stef Iberia com a empresa implicada en la millora de l’ocupabilitat de les persones usuàries del programa.

Dins de la categoria Emprenedor Incorpora (Autoocupació Incorpora) van ser premiades Ana Pérez i Valerie Ramos, de Bendita Helena. La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va rebre la distinció de reconeixement especial. A l’acte hi van assistir la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; el director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró; el director territorial de CaixaBank a Barcelona, Jordi Nicolau, i Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya.

“Fa deu anys que Incorpora uneix les mans de moltes persones per ajudar-ne d’altres, per incorporar-les al mercat laboral”, va dir Giró. “És el reconeixement a unes esperances compartides”, va afegir.

Més continguts de