SOCIETAT
Societat 09/08/2011

La prohibició de fumar als bars fa augmentar un 7% les denúncies per soroll a Barcelona

El nombre de llicències per instal·lar terrasses als carrers de Barcelona augmenta en gairebé dos terços respecte de l'any passat

Acn
1 min
Una fumadora, a la terrassa d'un bar / JORDI PIZARRO

BarcelonaLa Guàrdia Urbana de Barcelona ha interposat, en els primers set mesos de l'any, 2.100 denúncies per soroll al carrer. Aquesta xifra suposa un increment del 7,1% respecte del mateix període de l'any passat, quan fumar a l'interior dels locals estava permès. Ara, els fumadors han de sortir al carrer i això fa incrementar el soroll a fora. Les denúncies estaven relacionades amb la pertorbació del descans dels veïns, els sorolls per activitats a la via pública, cants i crits a establiments, i per sortir sorollosament dels locals d'oci nocturn. D'altra banda, el consistori ha concedit un 63% més de llicències per incorporar terrasses al carrer en comparació amb l'any anterior, i ha permès incorporar de 1.465 terrasses més. 



L'Ajuntament de Barcelona continua amb la campanya per reduir el soroll de l'oci nocturn als espais públics, una actuació que es va posar en marxa a partir del més de juliol i que durarà fins a finals de novembre. Un grup de promotors i un altre de mims intenta sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de reduir el soroll. Els promotors verifiquen el grau de compliment de l'ordenança per part dels establiments, i els mims fan representacions teatralitzades per conscienciar les persones. Tots dos actuen dijous, divendres i dissabte a la nit a les zones més problemàtiques de la ciutat.

stats