Societat 06/04/2021

Prop de 10.000 persones desallotjades de l'espai públic a Barcelona durant els festius de Setmana Santa

L'Ajuntament condemna les imatges de 'botellons' i demana al Procicat que tingui en compte la realitat metropolitana si endureix les restriccions

M.O.
2 min
Jaume Collboni

BacelonaImatges com la del macrobotellón amb unes 200 persones que la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra van desallotjar diumenge en un solar de la Zona Franca de Barcelona "no són admissibles" a la ciutat. Així ho ha denunciat aquest dimarts el primer tinent d'alcalde, el socialista Jaume Collboni, que també ha lamentat les aglomeracions a les platges i en altres espais concorreguts de la ciutat, com el Born –on el cap de setmana passat ja es va optar per restringir l'accés a la part central del passeig–, la Ciutadella o la plaça dels Àngels. El govern municipal adverteix que aquestes situacions "posen en risc la seguretat sanitària del conjunt de la població" i demana a tothom, però especialment als més joves, "un esforç més, de dos o tres mesos", per fer possible que la vacunació avanci i que es protegeixi la població més vulnerable.

Entre dijous i dilluns la Guàrdia Urbana va haver de desallotjar 9.959 persones de l'espai públic i en va denunciar 2.497 més, sobretot per no portar la mascareta o no respectar la distància de seguretat i les limitacions de mobilitat. El primer tinent d'alcalde ha remarcat que l'Ajuntament no vol tornar a veure les imatges que s'han donat aquests dies festius i que ha atribuït a factors com el bon temps, els dies de vacances i la fatiga pandèmica. El dia que la policia va haver de desallotjar més persones va ser diumenge (4.086) i va ser, també, el dia amb més denúncies (812).

En nom del govern municipal, Collboni també s'ha dirigit al Procicat per demanar que, si es decideix endurir les restriccions i tornar a algun tipus de confinament, es tingui en compte la realitat de Barcelona com a ciutat densa i metropolitana i que no s'imposin fronteres que trenquin el continu urbà: "No es poden posar portes al mar, ni fronteres que no tenen cap sentit".

El primer tinent d'alcalde ha fet aquestes declaracions en la presentació d'un pla per destinar 3,2 milions a finançar projectes de proximitat que reactivin l'economia. A través de Barcelona Activa, el consistori ha anunciat la cinquena convocatòria del programa Impulsem el que fas, que a través d'injeccions econòmiques permet a nous projectes locals finançar-se i començar la seva activitat. L'edició d'enguany té el pressupost municipal més alt fins ara i es preveu que es tradueixi en la creació de fins a 150 nous projectes.

stats