Societat 24/02/2012

El propietari d'un mòbil robat rep un correu electrònic amb la foto del lladre

Gràcies a la imatge, els Mossos van identificar i van detenir posteriorment el sospitós de robatori

Efe
1 min

LleidaUna aplicació per a 'smartphones' ha permès detenir el suposat lladre d'un telefon mòbil, després que el seu propietari rebés un correu electrònic amb la fotografia de l'autor del furt, poques hores després del robatori.

Segons han confirmat els Mossos d'Esquadra, la víctima va denunciar aquest dimecres el robatori del seu iPhone, que tenia a l'interior d'un vehicle. Poques hores després, el propietari es va tornar a posar en contacte amb la policia per facilitar-los la fotografia del lladre, que la víctima havia rebut a través de correu electrònic, gràcies a una aplicació del telèfon. Malgrat que la nota dels Mossos no detalla el nom de l'aplicació, la botiga 'online' d'Apple en té diverses que compleixen funcions similars. Concretament, 'iGotYa' realitza exactament el que descriu la nota.

L'aplicació instal·lada al telèfon realitza automàticament una fotografia de la persona que està manipulant el mòbil quan aquest introdueix un codi de desbloqueig incorrecte. Posteriorment, aquesta foto es remet automàticament al correu electrònic del propietari.

Gràcies a aquesta imatge, els Mossos van identificar i van detenir posteriorment el sospitós, un home d'origen algerià de 35 anys que ja tenia antecedents.

stats