Publicitat
Publicitat

Si no tens propietats sempre podràs deixar en herència... el teu compte de Facebook

La xarxa social incorpora una opció per triar qui se'n farà càrrec un cop t'hagis mort

Saps què passarà amb el teu compte de Facebook si et mors? Ara mateix si algú notifica una mort a Facebook la xarxa social converteix el perfil en qüestió en un compte d'homenatge que queda congelat, sense que ningú el pugui tocar. Però Facebook  ha anunciat que comença a donar als usuaris dels Estats Units la possibilitat de designar un hereu digital que se'n podrà fer càrrec -amb límits-. Més endavant l'opció s'anirà ampliant als altres països. Quan estigui disponible per al teu compte la podràs trobar a l'opció 'seguretat' de la pestanya 'configuració'.

L'hereu digital no podrà publicar en nom del mort, ni veure els missatges privats que s'havia enviat amb els altres usuaris. Podrà escriure un apunt des del seu propi usuari al mur del desaparegut, per exemple, per anunciar el funeral. O una nota de record. També podrà respondre noves peticions d'amistat de familiars o persones que encara no tenien compte de Facebook abans de la mort, i podrà canviar la fotografia de perfil i la de la capçalera. A la part de dalt del perfil, just a sobre del nom del finat, hi apareixerà una inscripció que dirà alguna cosa com "recordant", per remarcar que la pàgina és un homenatge.

En escollir l'hereu digital també pots decidir si vols que es pugui descarregar un arxiu amb les fotografies, apunts i la informació de perfil que hagis compartit a Facebook. Ara, si no vols cap hereu digital, sinó que prefereixes que s'esborri la pàgina completament en cas que et moris, també ho pots avisar. Evidentment, perquè tot això es pugui fer abans caldrà que algú  faci saber a Facebook que aquell usuari és mort.

Més continguts de