Societat 09/07/2012

Un 80% de barcelonins prohibiria la prostitució al carrer però un terç no multaria qui l'exerceix

El baròmetre semestral de l'Ajuntament introdueix un apartat específic sobre el canvi d'ordenança i també segueix donant avantatge a CiU en intenció de vot mentre que el PSC no es recupera

Albert Balanzà
1 min
El canvi en l'ordenança de civisme vol acabar amb les zones de concentració de prostitució al carrer.

BarcelonaEl 77,9 % dels barcelonins prohibiria la prostitució a l'espai públic i el 74,4% creu que cal imposar sancions directes per la pràctica de relacions sexuals retribuïdes al carrer, però principalment als clients, segons el Baròmetre Semestral de Barcelona. La prostitució a l'espai públic i l'estiu a Barcelona han estat les dues qüestions puntuals sobre les que s'ha preguntat als barcelonins en l'enquesta per elaborar aquest baròmetre, que avui ha presentat el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn. El tinent d'alcalde ha assegurat que en l'enquesta s'avala la decisió del govern de modificar l'ordenança de civisme per prohibir la prostitució al carrer i "posar el focus" en els clients, ja que el 69,5 % dels barcelonins demana que se'ls multi, davant del 32,6% dels enquestats que avala sancionar les treballadores sexuals a l'espai públic.

El baròmetre, tal com és habitual, també ha aprofitat per qüestionar els barcelonins sobre la intenció de vot respecte de futures eleccions i aquí CiU s'ha situat quatre punts per sobre dels resultats d'ara fa un any (19,3 versus 15,0), tot i que ha retrocedit quatre punts respecte de la consulta del desembre de 2011 (23,6). El PSC no fluctua tant però segueix per sota dels resultats obtinguts (ara 8,7 i fa un any 11,5). En l'índex de coneixement, l'alcalde, Xavier Trias aprova amb un 5,3 i Jordi Martí, el nou líder del PSC a Barcelona, s'estrena amb un 4,4, per darrera de Jordi Portabella (4,7) i Ricard Gomà (4,7) i per davant d'Alberto Fernández Díaz (3,5).

stats