SOCIETAT
Societat 12/09/2011

Protecció Civil manté que no hi ha risc per a la població catalana a causa de l'accident a França

El govern de la Generalitat manté activat el Procicat en fase d'alerta malgrat que les autoritats franceses descarten una fuita radioactiva

Redacció
1 min

BarcelonaLa Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat informa que no existeix cap risc en aquest moment en territori català fruit de l'incident a la instal·lació nuclear a prop de Marcoule (departament de Gard, França) i que en fa seguiment per si hagués de prendre's alguna mesura preventiva.

L'Agència de Seguretat Nuclear de França ha informat a les autoritats catalanes que no hi ha fuita radioactiva fora de les instal·lacions, segons els controls que s'han efectuat, i que cap de les persones ferides ha resultat contaminada. En l'accident, que ha tingut lloc en un forn on es processen residus radioactius de baixa activitat, hi ha mort una persona. L'incendi posterior ha estat controlat i l'edifici no presenta danys importants.

Protecció Civil es manté en contacte permanent amb el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) estatal i les autoritats franceses i fa seguiment de l'incident. Es manté activat, de forma preventiva, el Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat en prealerta. També està en contacte amb el servei de Coordinació d'Activitats Radioactives SCAR del Departament d'Empresa i Ocupació, que disposa d'estacions de seguiment i mesurament de radioactivitat en territori català.

stats