Societat 29/10/2012

Desactivada l'alerta per fortes ratxes de vent a Catalunya

El telèfon d'emergències 112 ha atès 718 trucades per urgències relacionades amb l'episodi de vent i onatge d'aquest cap de setmana. La meitat de les emergències han sigut per arbres caiguts o amb perill de caure i per obstacles a vies urbanes i interurbanes

Efe
1 min
A Llançà (Alt Empordà) les ràfegues de vent van superar els 150 km/h.

BarcelonaProtecció Cvil ha desactivat aquest matí de dilluns l'alerta del pla Procicat per fortes ratxes de vent, però manté l'alerta del pla d'emergències per inundacions (Inuncat) pel mal estat de la mar fins a les 13.00 hores.

Segons informa en una nota de premsa Protecció Civil, durant aquest episodi de vent i onatge, que va començar dissabte, el telèfon d'emergències 112 ha atès 718 trucades per urgències relacionades amb arbres caiguts, o en perill de caure, i amb obstacles a vies urbanes i interurbanes, al cinquanta per cent.

Els bBombers de la Generalitat han atès, des de les 19.00 hores d'aquest diumenge i fins a les 9.00 hores d'aquest matí de dilluns, 12 serveis relacionats amb l'episodi de fortes ratxes. Cap de rellevant, segons Protecció Civil.

Al llarg de l'episodi, han destacat els rescats de dos windsurfistes a Sant Pere Pescador (Alt Empordà) i dos tripulants d'una barca que s'havia avariat a Deltebre (Baix Ebre), tots dos dissabte.

També el mateix dia, es va dur a terme el rescat d'una dona de l'interior d'un vehicle a la riera d'Arenys de Munt (Maresme).

Les afectacions viàries més destacades han estat els talls de les carreteres GIV-5217, al terme de Ribes de Freser (Ripollès), i de la GI-512, a Tordera (Maresme), per arbres caiguts.

Quant a les afectacions ferroviàries, ahir diumenge es va limitar la velocitat dels trens entre Vilamalla i Portbou (Alt Empordà) per minimitzar riscos, i es va tallar dues hores la circulació entre Sant Quirze de Besora (Osona) i Ribes de Freser per la presència de branques a les vies.

stats