Societat 04/03/2012

La protesta dels veïns de la Guineueta irromp en la celebració del Dia d'Andalusia

La vicepresidenta del Govern lamenta el que considera una "falta de respecte" als andalusos

Acn
2 min
Els veïns de la Guineueta han protestat pel tancament del CAP del barri / ACN

BarcelonaLa presència de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i el conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, a més de representants de l'Ajuntament a la celebració del Dia d'Andalusia, ha estat aprofitada per un grup de veïns de la Guineueta per expressar la seva protesta per les retallades, sobretot pel tancament de les urgències del CAP del barri. Els veïns han portat pancartes a l'acte i han escridassat als polítics durant l'ofrena floral davant del monument de Blas Infante, considerat el pare del nacionalisme andalús. Ortega, que ha atès els representants del grup que protestava, ha lamentat el què ella ha considerat una "falta de respecte" als andalusos perquè s'ha interromput la seva celebració. La Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya ha celebrat aquest diumenge amb una missa 'rociera' al parc de La Guineueta de Nou Barris i amb una ofrena floral al monument de Blas Infante -considerat el pare de la pàtria andalusa- que hi ha al parc. L'acte ha comptat amb la presència de la vicepresidenta del Govern, el conseller de Benestar i Família, així com el vicepresident de la Diputació de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, i la regidora del districte, Irma Rognoni. A primera hora del matí, ha realitzat l'ofrena floral l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Al parc s'hi ha congregat centenars de persones durant tot el matí. Entre ells, un grup d'unes desenes de veïns del barri que han protestat pel tancament de les urgències del CAP de La Guineueta en horari nocturn, diumenges i festius. Els manifestants han exhibit dues pancartes durant la missa i han escridassat els representants polítics que han participat en l'ofrena.

La vicepresidenta del Govern s'ha reunit amb representants de l'associació de veïns del barri, dels quals ha escoltat les demandes que fan. Segons la pròpia Joana Ortega, els ha traslladat que l'executiu català està portant a terme les mesures que creu necessàries per sortir de la crisi i que, a més, demana Europa. La vicepresidenta els ha dit també que s'ha sentit decebuda perquè considera que la protesta enmig de la festa dels andalusos és una "falta de respecte" a aquests.

stats