400 persones protesten davant la Delegació del govern espanyol contra la suspensió del 9-N

La protesta l'ha convocada l'Esquerra Independentista en el marc de la campanya 'Independència per canviar-ho tot'

Unes 400 persones s'han concentrat aquest dilluns al vespre davant la seu de la Delegació del govern espanyol al carrer Mallorca de Barcelona per protestar contra la suspensió de la consulta del 9-N per part del Tribunal Constitucional. L'acció l'havia convocada l'Esquerra Independentista en el marc de la campanya 'Independència per canviar-ho tot' i amb una pancarta que du el lema: 'Desobeïm, pel referèndum de la independència dels Països Catalans'.

"Ara no pot venir cap tribunal a dir-nos que hem perdut el dret d'autodeterminació", ha dit un portaveu de l'Esquerra Independentista en la lectura d'un manifest, i ha afegit que aquest dret "s'ha aconseguit conquerir sempre per la força de la mobilització". Segons els col·lectius de l'Esquerra Independentista, "l'únic camí és la desobediència". A la protesta també hi han participat els diputats de la CUP David Fernàndez i Isabel Vallet. Fernández ha criticat durament la suspensió del TC. "És el major cop d'estat des de la dictadura franquista", ha assegurat. Ha recordat que la CUP porta temps fent una crida a la desobediència per quan l'Estat vetés la consulta. "És una suspensió de facto de la democràcia", ha afegit.

La protesta ha començat a les 20.00 i poc més d'un hora més tard ja s'havia acabat. La policia espanyola i els Mossos han desplegat un ampli dispositiu de seguretat al voltant de l'edifici. Les tanques que protegien la Delegació del Govern ja han estat retirades i el trànsit s'ha reestablert.

L'Esquerra Independentista secundarà demà la convocatòria de l'ANC per protestar a les 19.00 a la plaça de Sant Jaume, però després, des d'allà mateix, ha convocat una manifestació per tornar a arribar a la Delegació del govern espanyol, al carrer Mallorca, on tornarà a protestar.


Més continguts de