Societat 27/07/2013

Menys aspirants i el doble de vigilants: l'Ajuntament repeteix les polèmiques proves d'accés a la Guàrdia Urbana

Les proves, que inicialment van tenir lloc el dia 6, van ser invalidades perquè molts aspirants van poder copiar

Efe
2 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha repetit aquest dissabte, amb un reforç en les mesures de control, les proves d'accés a la Guàrdia Urbana que el 6 de juliol passat van ser invalidades després de constatar-se les facilitats dels aspirants per copiar o consultar el mòbil durant l'examen.

Segons han informat fonts municipals, els més de 5.000 candidats a les 113 places d'agent del cos de la Guàrdia Urbana han tornat a passar aquest dissabte els exàmens de cultura general i de català escrit en què consisteixen les proves, amb menys aspirants per aula i el doble de responsables per vigilar-los. Els candidats han repetit les proves, sense pagar cap nova taxa, després que l'Ajuntament de Barcelona decidís convocar de nou els exàmens a causa del gran nombre de denúncies per irregularitats detectades en la jornada d'oposició del 6 de juliol passat.

En aquella ocasió, quan cada 50 examinats eren controlats per un sol responsable en aules de la UPF i de la UB, nombrosos candidats van consultar el mòbil o van poder conversar amb la resta d'aspirants sobre l'examen, sense que ningú hi posés ordre, segons van denunciar les xarxes socials i la Síndica de Greuges del consistori.

En les proves d'aquest dissabte, però, s'ha prohibit als examinats portar qualsevol dispositiu mòbil o de comunicació, aparell que els aspirants han hagut de guardar tancat en una bossa de plàstic juntament amb altres pertinences.

La repetició de les proves ha satisfet la majoria d'aspirants que aquest dissabte anaven a les aules de la UPF i la UB, encara que no ha faltat qui s'ha mostrat descontent perquè el primer examen li va anar millor o perquè creu que la mesura és injusta per a les persones que la primera vegada van ser honestos i no van copiar, malgrat poder fer-ho.

stats