Societat 30/06/2014

El PSC de Barcelona recorre l'externalització de 26 aparcaments

Collboni ha presentat un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJ) contra la privatització "ideològica" dels pàrquings

Europa Press
1 min
APARCAMENTS MULTIUSOS El projecte de Saba és que els veïns del centre de Barcelona -de moment, després podria fer-se en més ciutats- puguin utilitzar els trasters dels pàrquings, oberts 24 hores, per deixar-hi el que no els hi càpiga a casa i anar-hi quan vulguin.

BarcelonaEl PSC de Barcelona ha presentat aquest dilluns un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJ) contra l'externalització "ideològica" de la gestió de 26 aparcaments de l'empresa municipal B:SM, acordada per CiU, PP i UxB --en què s'integra ERC--.

El líder dels socialistes barcelonins, Jaume Collboni, ha criticat que "la privatització respon als prejudicis ideològics que comparteixen CiU i PP", que es basen, segons ha dit, a considerar que els serveis públics estan més ben gestionats per empreses privades.

Collboni ha manifestat que el procés d'externalització "té defectes polítics, però també de manera", cosa que els socialistes han fet constar al seu recurs, i ha recordat que l'oposició té ara majoria en B:SM, pel que exigirà transparència. Segons ha dit Collboni, l'Ajuntament "té tots els diners i suport polític que vulgui" per crear pisos de protecció, pel que ha rebutjat la justificació que ha ofert Trias per externalitzar la gestió dels aparcaments.

També ha avançat que el PSC de Barcelona recorrerà "totes les polítiques privatitzadores que impulsi el govern" municipal, i ha posat com a exemple el parc d'atraccions del Tibidabo, tenint en compte que l'Ajuntament el posarà en venda si algun dia deixa de ser rendible, segons ha augurat.

stats