Societat 31/07/2015

Divuit carrers participaran a la Festa Major de Gràcia que arrenca el 15 d'agost

L'actriu Mercè Montalà realitzarà el pregó de la celebració que s'allargarà fins dia 21 del mateix mes

Martí Gelabert
2 min
El carrer Verdi, guarnit per a les festes de Gràcia de 2011 / ARA

BarcelonaGràcia es prepara per tornar a acollir la seva Festa Major entre el 15 i el 21 d'agost. Fins a 18 carrers, el mateix nombre que la darrera edició, ompliran el barri amb les seves guarnicions, destacant que s'ha donat de baixa el carrer Camprodon i s'hi suma el carrer Perill. A més, es manté la Plaça de les Dones del 36, que s'hi afegia l'any passat, i les quatre places que formaran els espais amb diferents activitats festives, entre les quals s'hi troben concerts de folk, un espai de swing i dues fires de productes artesanals.

En relació al pressupost, la Presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, i el nou regidor del districte, Raimundo Viejo, han assegurat aquest divendres als mitjans que l'aportació pública ronda el mig milió d'euros, mentre que la Fundació compta amb 400.000 euros, 193.000 dels quals gestiona directament de la subvenció i, la resta, a partir d'ingressos propis i patrocinadors privats.

L'actriu Mercè Montalà s'encarregarà de fer el pregó el proper 14 d'agost a les 19:00h des del balcó de la seu del districte. Així, un any més, la Festa Major compta amb una artista que prové del món de la interpretació, afegint-se a una llista que inclou noms com els de Sílvia Munt, Joan Lluís Bozzo, Queco Novell o Joan Pera.

Com a novetat d'enguany cal destacar la participació del Seguici Festiu de Sitges. Les seves 14 colles participaran en la festa major, on cada any hi col·laborarà una diferent. A més, com a festa solidària, es recolliran fons de les vendes de la polsera Candela, que es dedicaran a la investigació del càncer infantil a proposta dels pares i mares dels nens que estan en tractament oncològic a l'Hospital Sant Joan de Déu.

Un any més, la festa aposta per la seguretat i la protecció al guarnit. Segons han indicat Carbonell i Viejo, es mantindrà el dispositiu de seguretat de l'any passat. Així mateix, per segon any consecutiu, es tornarà a seguir el pla d'itinerari recomanat i d'accés de sentit obligatori als carrers. Pel que fa al guarnit, es demana la col·laboració de la gent per respectar la tasca realitzada pels diferents carrers. La gent podrà votar els seus preferits a través d'una app. També s'han habilitat espais per potenciar activitats inclusives, de manera que tots els nens puguin participar.

stats