Societat 13/05/2012

Tot a punt per a l'esclat casteller

L'estrena de castells arreu del territori promet un interessant mes de juny. Vilafranca ja ha estrenat el quatre de vuit amb l'agulla i creix el nombre de colles que ja ha assolit castells de vuit

Efren Garcia
2 min
Quatre de vuit amb l'agulla dels Castellers de Vilafranca

BarcelonaCom un tap que surt disparat quan sacseges una ampolla de cava, els castells aquest cap de setmana han fet soroll i gresca merescuda. Les estrenes al coll de l'ampolla, però també a la part ampla del món casteller fan que l'espuma prepari un intens mes de juny.

L'espadat verd ja està en marxa

Els Castellers de Vilafranca han complert les expectatives descarregant a Sants el primer quatre de vuit amb l'agulla de la temporada. Un dels punts diferenciadors dels del Penedès, el gran espadat de solvència contrastada, comença a veure la llum de manera amenaçadora. A banda del dos de vuit folrat i el tres de vuit, els verds han culminat una magnífica diada descarregant el pilar de sis.

Els Minyons rubriquen dues torres de vuit

Després de la polèmica despertada la temporada passada, els Minyons de Terrassa van tornar a alçar castells dissabte a la fira modernista i no van voler reservar cap bala a la recàmera. Van descarregar-hi el segon dos folrat de l'any i han repetit l'actuació a Badalona sumant un total de sis castells de vuit en el global del cap de setmana.

La festa dels castells de vuit

Castellers de Sabadell i de Sant Cugat han estrenat aquest cap de setmana els seus primers castells de vuit a la diada de Sant Ponç; els saballuts a més ho han fet per partida doble. Tot i que els Castellers de Lleida només han pogut carregar el carro gros, s'afegeixen aquest setmana a verds i malves, Castellers de Sants i de Barcelona, a Capgrossos i a les dues colles vallenques en el que ha estat tota una festa dels castells de vuit.

Més internacionals que mai

A banda de la bona tasca que ha fet arrelar les torres humanes a Xile i l'esporadicitat que esquitxa territoris com Canadà, Argentina o la Xina, les colles catalanes s'afanen a mostrar la seva cultura més enllà de les nostres fronteres. Els Castellers de Sant Cugat viatjaran dijous vinent a la ciutat noruega de Stavenger convidades per una companyia aèria. A més, després del gran desplegament que va suposar portar els grans castells a la Índia, els Castellers de Vilafranca afegiran el proper més de juny la ciutat de Nova York al seu mapa mundi particular.

stats