Societat 17/05/2012

Una quarantena d'entitats s'adhereixen a la manifestació contra el racisme del 26 de maig a Vic

Cap partit polític amb representació a l'Ajuntament ha donat suport a la iniciativa, a excepció de la CUP

Acn
2 min

VicUna quarantena d'entitats ja s'han adherit a la manifestació del 26 de maig a Vic per la cohesió social i en contra el racisme. Els col·lectius adherits són de diferents àmbits com el social, l'econòmic i també el polític. Tanmateix, pel que fa als partits polítics amb representació a l'Ajuntament de Vic, l'únic que hi dóna suport és la CUP.

La manifestació arriba setmanes després que la capital d'Osona visqués diversos episodis d'aldarulls arran de concentracions que es van convocar a la ciutat en contra del líder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada. Els organitzadors han convocat els vigatans a "expressar el rebuig del nostre país i ciutat al racisme que només genera desigualtat i violència".

En un manifest penjat a la pàgina web de la manifestació, els organitzadors denuncien que el racisme és "la doctrina que propugna la desigualtat de les races humanes, en virtut de la qual se'n justifica la discriminació, la segregació social o l'explotació econòmica". Segons el manifest, "les persones, partits polítics i governs que mantinguin actituds racistes estan generant directament un clima de crispació i conflictivitat que fa impossible la cohesió social".

A més, el document lamenta que el el context de crisi econòmica a nivell europeu hagi fet proliferar, "tan a casa nostra com a la resta d'Europa", l'aparició i consolidació d'organitzacions d'ideologia ultradretana i racista que pretenen "culpabilitzar d'aquesta situació a les persones migrades". Segons els organitzadors de la manifestació, "és intolerable que en nom de la crisi sigui legítim aquest tipus de discursos i s'encobreixin polítiques que atempten directament contra els col·lectius més desfavorits".

Finalment, el manifest conclou que "és hora de dir que ja n'hi ha prou" i de demostrar "la societat que volem": "Una societat justa i cohesionada on tothom hi té cabuda".

La CUP de Vic va emplaçar a l'últim ple de l'abril a la societat vigatana a organitzar una manifestació unitària i multitudinària a favor de la cohesió social i en contra el racisme. Tot i que la voluntat del partit era que fos la societat vigatana qui convoqués la manifestació, finalment van ser ells qui van entrar la convocatòria al registre.

Pel que fa als altres grups amb representació a l'Ajuntament de Vic, l'equip de govern, CiU i ERC, ja van anunciar que no s'adherien a la protesta, mentre que PxC i SI també s'hi ha desvinculat. ICV-EUiA i el PSC encara no s'han posicionat al respecte.

stats