Societat 31/01/2012

Una quarantena de detinguts per acordar 29 enllaços de conveniència a Sabadell

Pagaven fins a 3.500 euros a persones de nacionalitat espanyola per casar-se amb estrangers

Acn
1 min

SabadellLa policia espanyola ha destapat una xarxa que acordava matrimonis de conveniència a Sabadell entre ciutadans de l'Estat i de nacionalitat dominicana que es trobaven en situació irregular. Durant dos anys, es van arribar a celebrar 29 casaments en quatre parròquies de la ciutat. En total, s'han detingut 38 persones a qui se li imputen delictes de falsedat documental, fals testimoni i contra els drets dels treballadors.

Les investigacions van començar el setembre del 2010 quan es van detectar algunes irregularitats i que els contraents presentaven el perfil de persones que, per la seva precària condició econòmica, accepten cobrar (fins a 3.500 euros) a canvi de casar-se o fer de testimoni. L'objectiu de la trama era legalitzar la situació administrativa irregular de ciutadans d'origen dominicà, sobretot dones que exerceixen la prostitució en un bordell de Sabadell. Els enllaços s'acordaven en un marc de la mateixa ciutat.

En l'operació, s'ha inspeccionat el bordell i el bar, a més d'un locutori, on es va obtenir abundant informació sobre el cas. En total, s'han detingut 38 persones, tot i que no es descarten noves detencions. Tots ells han quedat en llibertat a l'espera de judici.

stats