LA LLIGA
Societat 12/05/2011

Quinze detinguts en els ja habituals aldarulls a Canaletes

Un jove cau d'un fanal de la Rambla. A banda, també hi ha hagut 17 ferits lleus més. Els incidents han estat mínims i l'alegria ha estat la nota dominant

Marta Català / Acn
2 min

BarcelonaLa nit de celebració de la Lliga a Canaletes ha acabat amb el desallotjament de la zona per part dels Mossos cap a les dues de la matinada, quan ja només quedaven uns centenars d'aficionats i curiosos a la zona. Durant l'operació la policia catalana ha fet set detencions, mentre que la Guàrdia Urbana ha practicat vuit arrestos més.

Els antiavalots dels Mossos d'Esquadra han avançat des del final de la Rambla cap a la plaça Catalunya amb la intenció de dissuadir els joves que continuaven de festa. Alguns dels participants en la celebració han començat a llançar ampolles i els agents han continuat avançant i fent petites càrregues. Pel carrer Pelai, la policia també avançava a peu controlant la zona del carrer Bergara, rambla Catalunya i plaça Catalunya i obligant els aficionats a pujar rambla Catalunya amunt i marxar de la zona. Els Mossos no han disparat pilotes de goma ni han fet servir les llançadores, segons les seves fonts. En canvi, els agents de paisà que sempre es barregen amb la gentada en aquests casos han fet set detencions. Es tracta, segons la policia, de joves que han provocat aldarulls. Hi ha hagut algunes destrosses en el mobiliari urbà i quatre agents han resultat ferits lleus.

Fins a aquest moment, la nit s'havia mantingut amb bon clima i no havia calgut la intervenció policial. El punt àlgid ha estat l'estona que s'han arribat a ajuntar unes 12.000 persones, cap a la mitjanit. Molts aficionats han pujat a la font de Canaletes i un jove ha caigut d'un fanal. L'ambulància s'ha apropat al lloc dels fets i s'ha emportat la víctima a l'Hospital Clínic, amb pronòstic menys lleu. El Servei d'Emergències Mèdiques ha hagut d'atendre disset persones més, totes elles amb ferides lleus.

Els aficionats explicaven que aquesta festa la continuaran el dia de la final de la Champions: "Tornarem a venir quan guanyi el Barça, no ens en cansarem mai", explicava el Jordi, un jove aficionat. Les paròdies de Mourinho, preguntant por qué ha guanyat el Barça la Lliga han estat alguns dels càntics que s'han sentit més. Podeu veure el vídeo de la celebració popular a ARA TV.

stats