Què puc trobar a les festes de Gràcia?

Les festes de barri més emblemàtiques de Barcelona se celebraran del 15 al 21 d'agost. Hi haurà més activitats diürnes que nocturnes

Quan només queden unes hores per a l'inici de les festes de Gràcia, els veïns estan ultimant els detalls perquè tot surti a la perfecció. Aquesta tarda, l'expresident de la Fundació Festa Major de Gràcia, Ricard Estruch, serà l'encarregat de fer el pregó i donar el tret de sortida a una de les festes –amb el permís de la Mercè– més emblemàtiques de la ciutat. La principal novetat de les festes d'aquest any, que se celebraran del 15 al 21 d'agost, és que els carrers tindran un pla d'accés de sentit únic obligatori per evitar aglomeracions en els moments de màxima afluència. Mentre durin la celebracions, els agents de la Guàrdia Urbana faran controls d'accés als carrers més transitats: Tordera, Llibertat, Progrés, Fraternitat, Verdi i Mozart.

Aquest any s'han sumat dos carrers a la celebració: Travessia de Sant Antoni –que feia anys que no hi participava– i Providència, que ha tornat després d'un temps sense poder-hi participar per motius organitzatius. Contràriament, Fraternitat de Dalt s'ha pres un any sabàtic perquè no "arribaven a temps" de preparar-ho tot. Com cada any, les temàtiques dels carrers engalanats seran molt variades. El carrer Progrés s'omplirà de zombis, Fraternitat s'ambientarà amb 'Alícia al país de les meravelles', a Verdi apareixerà una jungla, al carrer Mozart, un bosc fantàstic, i al carrer Joan Blanques es representarà 'Charlie i la fàbrica de xocolata'. El carrer Llibertat girarà a l'entorn dels 300 anys del pa amb tomàquet. El diumenge 17 a les 18 hores se sabrà quin és l'esperat carrer guanyador d'enguany.

Pel que fa a les activitats, que n'hi haurà més de diürnes que de nocturnes, destaquen la diada castellera del diumenge 17 a les 12 del migdia, l' itinerari històric pels carrers engalanats –costa 9 euros i s'ha de reservar amb antelació– o la traca dels tabalers del Poble-sec que donaran el tret de sortida a la festa, entre altres desenes d'activitats familiars. Fins i tot la moda dels 'selfies' ha arribat a la festa major de Gràcia amb un concurs a Verdi del Mig. Però per a la majoria dels joves, les festes de Gràcia fan gust de nit. I aquest any, un cop més, hi haurà les festes oficials i les alternatives, amb música fins les 2 de la matinada entre setmana i fins les 3.30 el cap de setmana. Entre els concerts destaquen el de  Joan Dausà + M-M! a la plaça Rovira el dia 20, el de Cesk Freixas del 21 i el d' Oques Grasses a la plaça de la Vila del 20, o el de Cris Joanico a plaça Joanic el 19, entre molts altres.