Societat 20/08/2013

Un nou radar mesurarà la velocitat a la ronda de Dalt per trams

L'Ajuntament instal·larà aquest aparell en proves entre la plaça Karl Marx i la via Favència en sentit Besòs. L'aparell mesura la velocitat mitjana dels cotxes entre dos punts per evitar que els conductors frenin i accelerin abans i després de passar per un radar fix

Ara
1 min

BarcelonaLa ronda de Dalt tindrà un radar que calcula la velocitat per trams. L'Ajuntament de Barcelona n'instal·larà un en proves abans que s'acabi l'any entre la plaça Karl Marx i la via Favència en direcció Besòs. L'aparell mesura la velocitat mitjana dels cotxes entre dos punts, per evitar que els conductors frenin i accelerin abans i després de passar per un radar fix.

Els radars fixos de les rondes de Barcelona es van instal·lar ara fa deu anys. La seva posada en funcionament va fer baixar considerablement el nombre d'accidents i de víctimes mortals. Però després de tot aquest temps, els conductors ja s'han après de memòria en quins punts estan col·locats.

Un radar per trams ja fa quatre anys que funciona al túnel de Viella, a la Vall d'Aran. Els bons resultats obtinguts han animat el Servei Català de Trànsit a instal·lar-ne més en altres punts.

stats