Barcelona cau en el rànquing de ciutats amb més bona reputació

Tot i així, la capital catalana continua sent la ciutat més ben valorada d'Espanya

La ciutat de Barcelona ha passat de ser la vuitena amb més bona reputació del món a la ser la quinzena. Ho diu el rànquing City Reptrak 2018, que monitoritza el prestigi de les principals ciutats del planeta. La caiguda, segons l'informe, ha estat conseqüència de la percepció de falta de seguretat arran dels atemptats del 17-A i de la crisi institucional al voltant de la situació política. Tot i així, la ciutat catalana es manté com la més reputada de l'Estat, per sobre de Madrid, que se situa a la posició número 19 després de pujar dos esglaons.

El vicepresident de comptes globals del Reputation Institute –l'ens que edita aquesta llista–, Enrique Johnson, ha explicat en declaracions a l'agència Efe que la pèrdua de puntuació "respon als lamentables atemptats" de l'estiu de 2017 i "al Procés, que va estar molt present a escala internacional la tardor passada". 

De fet, els set llocs de diferència respecte a l'any passat són una mostra de la facilitat amb què fluctuen les posicions d'aquesta llista. Altres ciutats capdavanteres, com Londres, Vancouver o Amsterdam, han baixat onze esglaons de cop. I en el cas de Tòquio, la ciutat amb més prestigi d'aquest 2018, l'escalada també ha sigut notable. 

Madrid, per la seva banda, s'ha mantingut amb la mateixa reputació de l'any passat, tot i que ha escalat posicions per la davallada d'altres ciutats. En el cas madrileny, la debilitat és l'oferta turística, mentre que el seu millor valor és l'estabilitat financera.

Retrets polítics

El president del grup municipal del Partit Popular a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, no ha desaprofitat l'ocasió per acusar l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i el president de la Generalitat, Quim Torra, de desestabilitzar la capital catalana. Ho ha fet a través de Twitter, des d'on ha culpat "el procés independentista" i "el populisme extrem" de la pèrdua de confiança internacional.