Medi ambient
Societat 23/12/2010

Ara, ratolins que canten

És un ratolí transgènic que canta com un ocell. Científics japonesos el van obtenir tot modificant-lo genèticament, i ara ja en tenen més de 100

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { } La nova notícia científica sorprenent, i potser desconcertant, és la creació en un laboratori d'investigadors japonesos d'un ratolí transgènic que piula. Els científics, de la Universitat d'Osaka, estaven creuant ratolins modificats genèticament per provocar-los canvis fisiològics i, de cop, sense esperar-s'ho, una ventrada va sortir entonant sons que recorden el cant d'un ocell.

Els va agafar per sorpresa, perquè només anticipaven que es trobarien amb modificacions físiques –de fet, del mateix experiment van sortir-ne altres ratolins amb potes curtes i forma de gos salsitxa–. Quan se'n van adonar, van veure que el tret podia passar d'una generació a l'altra. Ara, el laboratori té més de 100 ratolins que piulen.

Els científics esperen que el descobriment els ajudi a entendre millor l'evolució del llenguatge humà, i estan estudiant si els ratolins fan sons diferents en situacions socials diverses. Els ocells canten ajuntant diferents sons com si fossin paraules, segons s'ha descobert amb anterioritat, però "els ratolins són millors per estudiar perquè són mamífers, i molt més propers als humans en les seves estructures cerebrals i altres aspectes biològics", ha dit Uchimura, l'investigador principal.

Com explica The Huffington Post, actualment també s'estan fent estudis amb mutacions genètiques en ratolins per resoldre qüestions relacionades amb la malaltia del Parkinson, la depressió i l'autisme, entre d'altres.

En aquest vídeo hi podeu veure un ratolí cantant.

stats