SOCIETAT
Societat 07/01/2012

Guia per a un consum responsable durant les rebaixes

Les associacions de consumidors recomanen limitar les compres. També recorden les obligacions dels establiments de cara a les rebaixes. Cal que el descompte estigui marcat i que el gènere no sigui nou o d'una altra partida

Ara
1 min

BarcelonaEls preus cauen d'un 40 al 70%, però cal evitar el consum compulsiu. Les associacions de consumidors recomanen limitar les compres i evitar el sobreendeutament.

  • Productes necessaris: l'estalvi de debò consisteix a gastar el mínim possible per satisfer les necessitats reals, i no acaparar molts productes que no es faran servir.
  • No es rebaixa la qualitat: els productes que es venen en períodes de rebaixes han d'haver estat a la venda anteriorment a l'inici de les rebaixes.
  • Durada mínima d'una setmana: els establiments no estan obligats a fer rebaixes, però si en fan, han de durar un mínim d'una setmana i màxim de dos mesos
  • Indicar el descompte: les tres associacions de consumidors insisteixen que a l'etiqueta han de constar tant el preu original com el nou, o bé el percentatge de rebaixa que s'aplica.
stats